Υγεία - Περιβάλλον

31 Οκτωβρίου 2019 09:11

Κικίλιας στον ΑΝΤ1: έρχονται χιλιάδες προσλήψεις και νέο ογκολογικό νοσοκομείο (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ο υπουργός Υγείας μίλησε για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία και τις νέες προσλήψεις γιατρών και παραϊατρικού προσωπικού. Θέμα χρόνου ένα νέο ογκολογικό νοκοσομείο.

Κικίλιας στον ΑΝΤ1: έρχονται χιλιάδες προσλήψεις και νέο ογκολογικό νοσοκομείο (βίντεο)
-

Την προκήρυξη 800 νέων προσλήψεων γιατρών στα νοσοκομεία, εντός της άλλης εβδομάδας, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, 800 νέοι γιατροί δεν θα φύγουν για το εξωτερικό, καθώς η προκήρυξη αφορά σε πτυχιούχους από το 2011 και μετά. "Είμαι εδώ σήμερα στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι 800 νέοι γιατροί, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος μετά το 2011–2012, θα υπογράψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Γιατροί όλων των ειδικοτήτων για όλη τη χώρα. 800 νέοι άνθρωποι δεν θα φύγουν στο εξωτερικό, κύριε Παπαδάκη. Θα μείνουν εδώ, στη χώρα μας" τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο υπουργός ανακοίνωσε 2.5000 προσλήψεις παραϊατρικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ αλλά και τη δημιουργία νέου ογκολογικού νοσοκομείου εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος «Σωτηρία». "Προχωράμε επίσης σε 2.500 προσλήψεις μονίμου προσωπικού, ιατρών, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία μας, μαζεύοντας τη διαδικασία.  Ήταν 18 μήνες η διαδικασία. Έχω δεσμευτεί ότι η πρόσληψη θα γίνεται στους 5 μήνες" σημείωσε.

Ο Βασίλης Κικίλιας παραδέχθηκε ότι τα νοσοκομεία μας «μετά από 10 χρόνια κρίσης έχουν ελλείψεις», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το προσωπικό των νοσοκομείων, χαρακτηρίζοντας τους ήρωες. «Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τη μάχη που δίνουν. Τους τιμώ για τον αγώνα τους» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Εξάλλου, ο κ. Κικίλιας άσκησε δριμεία επίθεση κατά των μελών του «Ρουβίκωνα» με αφορμή την εισβολή τους στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». "Είχαν το θράσος αυτοί οι δειλοί να μπουν στο μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας, στο ιερό αυτό νοσοκομείο που πάνε άνθρωποι για να σώσουν τη ζωή τους και να κάνουν σόου!  Είναι δειλοί, είναι άνανδροι, είναι ό,τι χειρότερο έχει γεννήσει η ελληνική κοινωνία. Δεν ντρέπονται λιγάκι να τολμούν να μπαίνουν μέσα στα νοσοκομεία, εκεί που η μέση ελληνική οικογένεια πάει για να θεραπεύσει τον πόνο της" τόνισε ο υπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ