Πολιτισμός

01 Δεκεμβρίου 2019 23:22

Χόρεψαν τη “Λίμνη των Κύκνων” σε πλημμυρισμένη σκηνή (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Μία διαφορετική παράσταση ανέβηκε σε σκηνή της Ουκρανίας. Πόσο νερό χρειάστηκε και τι τεχνάσματα «επιστρατεύτηκαν» για να βγει η χορογραφία.

Χόρεψαν τη “Λίμνη των Κύκνων” σε πλημμυρισμένη σκηνή (βίντεο)
-

Σε σκηνή με ... νερό χόρεψε τη «Λίμνη των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι, μπαλέτο θίασος στην Ουκρανία... 

Για πρώτη φορά οι χορευτές φόρεσαν τις πουέντ τους και ερμήνευσαν το κλασσικό έργο σε πλημμυρισμένη σκηνή, υπό τις οδηγίες του Γάλλου χορογράφου Γιόχαν Νας (Johan Nus).

Ήταν χορευτές και χορεύτριες της Κρατικής Ακαδημίας Όπερας και Μπαλέτου και κάτω από τις πουέντ φορούσαν ειδικές κάλτσες για να απορροφούν το νερό και βελτιώνουν την απόδοσή τους.

Για να βραχεί η σκηνή χρησιμοποιήθηκαν 4,5 τόνοι νερού σε θερμοκρασία 42 βαθμών Κελσίου. Η σκηνή πλημμύρισε σε δύο από τις τέσσερις πράξεις.

Ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι ήταν παιδικό του όνειρο να κάνει τη «Λίμνη των Κύκνων» σε νερό, αρνήθηκε ωστόσο να αποκαλύψει το ύψος του κόστους του εγχειρήματος, ωστόσο φέρεται να είναι η ακριβότερη παραγωγή που έχει ανέβει ποτέ στο θέατρο του Κάρκιβ (Kharkiv).

Η σκηνοθεσία του έργου βασίζεται στις κλασσικές κινήσεις, οι οποίες ωστόσο είχαν κάποιες διευκολύνσεις για την κίνηση στο νερό.

Μετά την πρεμιέρα του στην Ουκρανία, το έργο θα κάνει περιοδεία στο Βέλγιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ