Κοινωνία

17 Δεκεμβρίου 2019 15:00

Διακινούσαν πλαστά χαρτονομίσματα στο Darknet (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Χειροπέδες για την κατασκευή και διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων. Ο εντοπισμός και η διεθνής επιχείρηση.

Διακινούσαν πλαστά χαρτονομίσματα στο Darknet (εικόνες)
-

Δύο άτομα συνελήφθησαν στην Καλαμαριά, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης που έγινε σε διάφορες χώρες και αφορούσε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που παρασκεύαζε και διέθετε πλαστά χρήματα μέσω του σκοτεινού διαδικτύου (Darknet).

Η σύλληψη επετεύχθη έπειτα από άμεσες ενέργειες του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, έπειτα από την παροχή πληροφοριών της EUROPOL σχετικά με έρευνα που διεξάγουν οι Πορτογαλικές Αρχές.

Πρόκειται έναν 39χρονο και μία 52χρονη, ελληνικής υπηκοότητας αμφότεροι, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή παραχαραγμένων νομισμάτων από κοινού.

Η σύλληψή τους έγινε μετά από έρευνα στην οικία τους, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φάκελος ο οποίος είχε αποσταλεί από την Πορτογαλία και περιείχε 30 χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας ονομαστικής αξίας των 50 ευρώ και δύο χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας ονομαστικής αξίας των δέκα ευρώ, ήτοι συνολικής αξίας (1.520) ευρώ.

πλαστά χαρτονομισματα  – Darknet

Τα κατασχεθέντα χαρτονομίσματα, μαζί με ένα φορητό υπολογιστή που κατασχέθηκε από την ανωτέρω οικία απεστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή εξέταση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ