Αθλητικά

09 Φεβρουαρίου 2020 16:13

Τζούντο: Έχασε τον πρώτο αγώνα μετά από 10 χρόνια (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ο Γάλλος πρωταθλητής Τεντί Ρινέ μετρούσε 154 διαδοχικές νίκες, οι οποίες τον οδήγησαν στον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή 10 φορές!

Τζούντο: Έχασε τον πρώτο αγώνα μετά από 10 χρόνια (βίντεο)
-

Μία απίστευτη έκπληξη συνέβη στον 3ο γύρο του τουρνουά τζούντο, που φιλοξενείται στο Παρίσι. Ο Γάλλος, δις Ολυμπιονίκης, Τεντί Ρινέ, ο οποίος στοχεύει σ’ ένα τρίτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο, το προσεχές καλοκαίρι, ηττήθηκε από τον Ιάπωνα, Κοκόρο Καγκεούρα (Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη) με ippon στην παράταση.

Κι εάν η ήττα ενός Ολυμπιονίκη σε ένα τουρνουά, δεν συνιστά είδηση πρώτου μεγέθους, η νίκη του Καγκεούρα, λαμβάνει ιστορικές διαστάσεις, δεδομένου ότι ο Ρινέ, είχε να χάσει από τις 13 Σεπτεμβρίου 2010! Έκτοτε, ο Γάλλος πρωταθλητής, μετρούσε 154 διαδοχικές νίκες, οι οποίες τον οδήγησαν στον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή 10 φορές!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι και ο τελευταίος - πριν τον Καγκεούρα - πρωταθλητής που νίκησε τον Ρινέ, ήταν Ιάπωνας και συγκεκριμένα ο Νταϊκι Καμικάβα, στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος και μετά από απόφαση των διαιτητών με το τέλος της παράτασης.

Εφ’ όσον ο Ρινέ κατακτήσει το τρίτο του χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο, θα γίνει μόλις ο δεύτερος τζουντόκα στην Ιστορία που καταφέρνει κάτι ανάλογο, καθώς προηγήθηκε ο Ιάπωνας, Τανταχίρο Νομούρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 (Ατλάντα), του 2000 (Σίδνεϊ) και του 2004 στην Αθήνα.