Κοινωνία

27 Φεβρουαρίου 2021 12:14 Τελευταία ενημέρωση : 27 Φεβρουαρίου 2021 20:16

Δημήτρης Λιγνάδης: μόνος στο κελί μετά το “όχι” για βραχιολάκι

Διάβασέ μου το...

Σε απομόνωση θα βρίσκεται τις πρώρες ημέρες στις Φυλακές, όπου μεταφέρθηκε. "Καταπέλτης" από Εισαγγελέα και Ανακρίτρια για την προφυλάκιση του.

Δημήτρης Λιγνάδης: μόνος στο κελί μετά το “όχι” για βραχιολάκι
-

Η κλούβα που μετέφερε τον Δημήτρη Λιγνάδη έφθασε στις φυλακές της Τρίπολης στις 16:05 το απόγευμα της Παρασκευής, λίγες ώρες μετά από την απόφαση Εισαγγελέα και ανακρίτριας να προφυλακιστεί για το αδίκημα του βιασμού κατ’ συρροή, ενώ ο ίδιος κάνει λόγο για «απολύτως ψευδείς και κατασκευασμένες κατηγορίες».

Σ’ ένα κελί 8 τετραγωνικών μέτρων θα περάσει τις επόμενες 7 ημέρες o Δημήτρης Λιγνάδης, λόγω του πρωτοκόλλου για τον κορονοϊό στις Φυλακές Τρίπολης. Για μία εβδομάδα θα προαυλίζεται μόνος του.

Κατόπιν θα υποβληθεί σε νέο διαγωνιστικό τεστ κορονοϊού και αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό θα περάσει από συνέντευξη με τον διευθυντή των Φυλακών και ειδικό λειτουργό, για να αποφασιστεί σε ποιο θάλαμο θα μεταφερθεί.

Μέσα σε 4 σελίδες ο Εισαγγελέας και η Ανακρίτρια ανέλυσαν για ποιον λόγο ο κατηγορούμενος δεν μπορεί να είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αρνούμενοι ακόμη και να κυκλοφορεί με «βραχιολάκι», όπως ο ίδιος ζήτησε. Όπως σημειώνουν οι λειτουργοί της Θέμιδας, «προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής που τυποποιούν το αδίκημα του βιασμού, κρίνεται ότι υπάρχει ο κίνδυνος υποτροπής και είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλες αξιόποινες πράξεις, παρόμοιες με την κακουργηματική πράξη για την οποία κατηγορείται, ενώ καταδεικνύεται η σαφής εξακολουθητική εγκληματική ροπή του χαρακτήρα και της προσωπικότητας του».