Πολιτική

25 Φεβρουαρίου 2022 16:54 Τελευταία ενημέρωση : 25 Φεβρουαρίου 2022 18:32

Τσοβόλας - ΚΙΝΑΛ: Τον αποχαιρετούμε με θλίψη

Διάβασέ μου το...

«Πάντοτε ευγενής και ανθρώπινος, έδινε αγώνες με ανιδιοτέλεια και αξιοπρέπεια στο πλευρό των αδύναμων», αναφέρει μεταξύ άλλων το ΚΙΝΑΛ στην ανακοίνωση του για τον θάνατο του Δ. Τσοβόλα

Τσοβόλας - ΚΙΝΑΛ: Τον αποχαιρετούμε με θλίψη
-

Σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής κι αναφερόμενο στον θάνατο του Δημήτρη Τσοβόλα, αναφέρει τα εξής:

Με θλίψη, αποχαιρετούμε το ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, πρώην βουλευτή και υπουργό, Δημήτρη Τσοβόλα. Συνοδοιπόρος του Ανδρέα Παπανδρέου στη μεγάλη πορεία του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησε στην ιστορική νίκη της Δημοκρατικής Παράταξης και του Ελληνικού λαού το 1981.

Πάντοτε ευγενής και ανθρώπινος, έδινε αγώνες με ανιδιοτέλεια και αξιοπρέπεια στο πλευρό των αδύναμων. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε συλλυπητήριο μήνυμα του για τον θάνατο του Δημήτρη Τσοβόλα, αναφέρει ότι «Αφοσιωμένος στους απλούς ανθρώπους και την κοινωνική δικαιοσύνη, ο Δημήτρης Τσοβόλας στρατεύτηκε από τα νεανικά του χρόνια στην προοδευτική παράταξη και έμεινε πιστός σ’ αυτή σε όλη τη ζωή του. Βαθιά δημοκρατικός και λαϊκός, υπερασπίστηκε από τη θέση του βουλευτή, του υπουργού, του μαχόμενου δικηγόρου, τις αξίες της δημοκρατίας και της προόδου, και αντιμετώπισε για το λόγο αυτό συκοφαντικές επιθέσεις και διώξεις, χωρίς να κάνει πίσω. 

Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υπουργός Οικονομικών του Ανδρέα Παπανδρέου και ιδρυτής του ΔΗΚΚΙ, αποτέλεσε παράδειγμα συνέπειας και προσωπικής ακεραιότητας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».

Σε συλλυπητήρια ανακοίνωση του, το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, αναφέρει, «Για το θάνατο του Δημήτρη Τσοβόλα, ενός πολιτικού και δικηγόρου με συνέπεια στις ιδέες του, το ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, σε δήλωση του για τον θάνατο του Δημήτρη Τσοβόλα, αναφέρει ότι «Με λύπη έμαθα για τον θάνατο του Δημήτρη Τσοβόλα. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους πολλούς φίλους του. Θα τον θυμάμαι όρθιο, και συνήθως μόνο, στο Ειδικό Δικαστήριο κόντρα στη βρομιά του βρόμικου '89».

Ειδήσεις σήμερα:

Εισβολή στην Ουκρανία: Το Κίεβο υπό “πολιορκία” από ρωσικές δυνάμεις (εικόνες)

Europa League: η κλήρωση έβγαλε “δυνατά” ματς

Δολοφονία Άλκη - Πανό στην Τούμπα: εισαγγελική παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ