Πολιτική

08 Μαρτίου 2022 20:05 Τελευταία ενημέρωση : 08 Μαρτίου 2022 20:14

Πόλεμος στην Ουκρανία - Κατσανιώτης: έχουμε επαφές με την Ρωσία (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, εξηγεί την κατάσταση στην Μαριούπολη και στην Οδησσό και αναφέρεται στις προσπάθειες ασφαλούς απομάκρυνσης πολιτών.

Πόλεμος στην Ουκρανία - Κατσανιώτης: έχουμε επαφές με την Ρωσία (βίντεο)
-

Οι ελληνικές Αρχές είναι σε διαρκή επικοινωνία με πολλούς Έλληνες πολίτες και ομογενείς μας στην Ουκρανία, κυρίως στις περιοχές της Μαριούπολης και της Οδησσού, όπως επεσήμανε ο Ανδρέας Κατσανιώτης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου. 

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού είπε πως η κατάσταση είναι δύσκολη και στην περιοχή της νότιας και ανατολικής Ουκρανίας, τόνισε ωστόσο πως «οι περισσότεροι Έλληνες, οι ομογενείς μας, δεν θέλουν να αφήσουν τις πατρογονικές εστίες τους». 

Σημείωσε ακόμη πως «αυτό που μπορεί να γίνει και θα γίνει, ειναι όταν υπάρχει ασφαλής οδός διέλευσης να μπορούν να απομακρυνθούν με ασφάλεια όσοι θέλουν». 

Απαντώντας σε ερώτημα του Νίκου Χατζηνικολάου για το κατά πόσον υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με την Μόσχα, ο Ανδρέας Κατσανώτης είπε πως «διατηρούμε διπλωματικές σχέσεις με την Ρωσία, αλλά υπάρχουν διαπραγματεύσεις και στο πεδίο με τις δύο πλευρές, ώστε να μπορέσουν να φύγουν με ασφάλεια ο Έλληνας πρόξενος και όσοι άλλοι θέλουν». 

Υπογράμμισε πάντως και πάλι, απευθυνόμενος σε όσους Έλληνες πολίτες και ομογενείς βρίσκονται στις εμπόλεμες περιοχές, πως «αν δεν υπάρχει ασφάλεια, τους συνιστούμε να μην μετακινηθούν».

Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα - 6χρονος: Εγκεφαλικά νεκρό το παιδί που έπεσε από μπαλκόνι

Χανιά: Αλυσοπρίονο έκοψε την αρτηρία πολύτεκνου πυροσβέστη

Ταύρος: τραυματίας αστυνομικός σε σύλληψη ένοπλων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ