Πολιτική

29 Μαΐου 2022 20:40

Ερντογάν: Σταματήστε στην Μεσόγειο, σταματήστε στο Αιγαίο

Διάβασέ μου το...

Νέο κρεσέντο κατά της Ελλάδας από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, στη φιέστα που έστησε για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Ερντογάν: Σταματήστε στην Μεσόγειο, σταματήστε στο Αιγαίο
-

«Η Τουρκία προσπαθεί να σταματήσει τη λάθος πορεία. Λέμε σταματήστε στη Μεσόγειο, σταματήστε στο Αιγαίο», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τους εορτασμούς για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης που πραγματοποιήθηκαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, το οποίο έγινε εθνικό πάρκο.

Ταγίπ Ερντογάν - Τουρκία

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος στους εχθρούς της Τουρκίας - όπως είπε - ανέφερε : «Αυτοί που τρέφουν εχθρότητα, αυτοί που τυφλώνουν τα πάθη τους, ως εχθρός μου… έι εχθρέ μου, εσύ είσαι η ταχύτητά μου, σε χρειάζομαι μέρα νύχτα».

Ο  Ταγίπ Ερντογαν εξέφρασε την περηφάνεια της χώρας του για την άλωση της Κωνσταντινούπολης: «560.000 άνθρωποι στέκονται μπροστά μου αυτήν την ημέρα που γιορτάζουμε την 569η επέτειο από την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης. Τι όμορφοι άνθρωποι που είστε», ανέφερε.

Ταγίπ Ερντογάν - Τουρκία

Όπως είπε «μια εποχή κλείνει, μια εποχή ανοίγει. Χαιρετίσματα στους προγόνους που άνοιξαν και έκλεισαν την εποχή».

Ταγίπ Ερντογάν - Τουρκία

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι «ο Πορθητής έχει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας με το γεγονός ότι έχει κατακτήσει την Κωνσταντινούπολη, η οποία ήταν πάντα κόρη οφθαλμού. Αυτή η κατάκτηση, η μητέρα των κατακτήσεων, να είναι ευλογημένη για πολλούς αιώνες. Ο Θεός να ευλογεί τον Πορθητή».

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι «ο Μωάμεθ ο Πορθητής, που κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη και πραγματοποίησε τα όνειρα των μουσουλμάνων για 7 αιώνες, έθαψε τα όνειρα του Βυζαντίου στην ιστορία.

Ειδήσεις σήμερα

Επεισόδια στο Αγροτικός Αστέρας – Παναχαϊκή (βίντεο)

Ηράκλειο: ηλικιωμένος αγρότης καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του!

Χρήστου για μωβ μέδουσα: θα είναι σε πολλές παραλίες για λίγες μέρες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ