Κόσμος

08 Ιουλίου 2022 11:57 Τελευταία ενημέρωση : 08 Ιουλίου 2022 18:35

Ιαπωνία: Πέθανε ο Σίνζο Άμπε

Διάβασέ μου το...

Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας.

Ιαπωνία: Πέθανε ο Σίνζο Άμπε
-

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε απεβίωσε, μετέδωσε σήμερα το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Ο 67χρονος Άμπε εκφωνούσε ομιλία σε προεκλογική εκδήλωση κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Νάρα της δυτικής Ιαπωνίας όταν πυροβολήθηκε από έναν ένοπλο.

Σίνζο Άμπε - δολοφονία

Η συγκλονιστική στιγμή καταγράφηκε σε βίντεο, ενώ η φονική επίθεση σε βάρος του έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο.

Κατά πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου Fuji, ο δράστης είναι πρώην μέλος του ιαπωνικού Πολεμικού Ναυτικού και το τουφέκι με το οποίο άνοιξε πυρ εναντίον του Σίνζο Άμπε ήταν χειροποίητο.

Τον αποτροπιασμό του για τη στυγερή δολοφονία του τέως πρωθυπουργού της Ιαπωνίας,Σίνζο Άμπε, εξέφρασε ο πρωθυπουργός,Κυριάκος Μητσοτάκης,στην ομιλία του, στην τελετή εγκαινίων του ελληνοβουλγαρικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου IGB, στην Κομοτηνή.

"Hταν ένας σπουδαίος πολιτικός, μακροβιότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ιαπωνίας και το τραγικό αυτό γεγονός μας έχει συγκλονίσει όλους",είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σίνζο Άμπε - δολοφονία

Τη θλίψη του για την σοκαριστική δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σινίζο 'Αμπε εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και με ανάρτηση του στα αγγλικά στο twitter.

"Θλιβερά και σοκαριστικά νέα για τον πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο 'Αμπε. Η ζωή του συντομεύτηκε με φρικτό και σκληρό τρόπο. Η συνεισφορά του τεράστια. Αυτό το έγκλημα είναι επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του, τους φίλους του και τον ιαπωνικό λαό"ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Είμαστε βαθύτατα θλιμμένοι και σοκαρισμένοι από τον τραγικό θάνατο του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο 'Αμπε, μιας από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες της Ιαπωνίας και ενός σπουδαίου πολιτικού άνδρα», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στο λαό και την κυβέρνηση της Ιαπωνίας σε αυτή τη θλιβερή στιγμή», προσθέτει.

Ειδήσεις σήμερα: 

Τροχαίο: Μοτοσικλετιστής “καρφώθηκε” σε κολώνα

Τζορτζ Φλόιντ: Επιπλέον ποινή στον αστυνομικό που τον σκότωσε

Στον Ολυμπιακό ο Αϊζέια Κάνααν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ