Πολιτική

16 Ιουλίου 2022 12:06 Τελευταία ενημέρωση : 16 Ιουλίου 2022 13:21

Κυμπουρόπουλος: τα σκαλοπάτια “έδιωξαν” τον ευρωβουλευτή από εκδήλωση (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρει σε ανάρτηση του ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί σε εκδήλωση, στην οποία είχε προσκληθεί.

Κυμπουρόπουλος: τα σκαλοπάτια “έδιωξαν” τον ευρωβουλευτή από εκδήλωση (εικόνες)
-

Την αδυναμία να μπορέσει να παραστεί σε εκδήλωση, στην οποία ήταν προσκεκλημένος, σχολίασε δημοσίως, μέσω ανάρτησης στα social media, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Όπως ο ίδιος περιγράφει, δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στον χώρο της εκδήλωσης, καθώς όταν έφτασε στην είσοδο του κτηρίου, είδε, όπως αναφέρει, αυτό που πάντα τον φοβίζει: μια είσοδο με αρκετά σκαλιά! 

«Σήμερα γύρισα πολύ στεναχωρημένος σπίτι μου... Ήμουν καλεσμένος σε μια επίσημη εκδήλωση, όχι κομματική, θα το έλεγα πολιτιστική-κοινωνική καλύτερα. Και μόλις έφτασα αντίκρισα το θέαμα που πάντα με φοβίζει... Μια είσοδο με αρκετά σκαλιά! Το εμπόδιο της συμμετοχής μου ήταν εκεί! Το εμπόδιο της κοινωνικότητάς μου ήταν μπροστά μου!

Εκείνη τη στιγμή δεν ήμουν μόνο εγώ σε αυτό το σημείο, ήμασταν όλοι οι χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου που αναζητούμε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε από οποιοδήποτε αξίωμα στη ζωή! Τελικά, την άφησα πίσω μου την εκδήλωση απογοητευμένος. Αλλά αν δε δηλώσουμε στην κοινωνία τι είναι αυτό που μας ενοχλεί για να ζήσουμε καλύτερα, πως τελικά θα την αλλάξουμε;», έγραψε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

"Δεν ήταν στο Προεδρικό Μέγαρο η εκδήλωση"

Αρχικώς, υπήρξε λανθασμένη αναφορά σε αρκετά ΜΜΕ, πως η εκδήλωση γινόταν στο Προεδρικό Μέγαρο και μάλιστα σε δημοσιεύματα δίνονται και... "λεπτομέρειες" για το περιστατικό, λόγω εκδήλωσης στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, ωστόσο, ο ίδιος ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος έσπευσε να διευκρινίσει πως κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να συμβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, το οποίο ειναι απόλυτα προσβάσιμο για όσους κινούνται με αμαξίδιο.

Αργότερα το μεσημέρι του Σαββάτου, η Προεδρία της Δημοκρατίας επίσης επεσήμανε πως η αναφορά του ευρωβουλευτή δεν σχετίζεται με το Προεδρικό Μέγαρα.

Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, «Σε πρωινά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου αναφέρεται ότι σε εκδήλωση που έγινε στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου το απόγευμα της Παρασκευής προς τιμήν των Ουκρανών πολιτών που φιλοξενούνται στην Ελλάδα, ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος δεν μπόρεσε να έχει πρόσβαση στον χώρο, λόγω του ότι η είσοδος γινόταν μόνον από σκάλα με αρκετά σκαλοπάτια. Το περιστατικό αυτό, όπως άλλωστε ο ίδιος ο Ευρωβουλευτής διευκρινίζει σε ανάρτησή του, δεν έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο. Η Προεδρία της Δημοκρατίας έχει υιοθετήσει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να εξασφαλίζεται, τόσο εντός του Μεγάρου όσο και στους εξωτερικούς της χώρους, η πλήρης και ισότιμη προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία».

Ειδήσεις σήμερα:

“Τουρισμός για Όλους”: Voucher 150 ευρώ στους δικαιούχους

Κρήτη: Νόμιζαν ότι έκανε ηλιοθεραπεία για ώρες, αλλά είχε πεθάνει... 

Πρέβεζα: σύλληψη νεαρού για ασέλγεια σε 35χρονη... στην μέση του δρόμου!