Κόσμος

28 Οκτωβρίου 2022 14:51

Τουρκία: Συλλήψεις δημοσιογράφων για διασπορά ψευδών ειδήσεων (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Επιχειρήσεις σε Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Βαν, Ντιγιάρμπακιρ, Ούρφα και Μαρντίν. Η στιγμή της σύλληψης δέκα δημοσιογράφων φλοκουρδικών ΜΜΕ.

Τουρκία: Συλλήψεις δημοσιογράφων για διασπορά ψευδών ειδήσεων (εικόνες)
-

Δέκα δημοσιογράφοι φιλοκουρδικών μέσων ενημέρωσης συνελήφθησαν σήμερα σε έξι τουρκικές επαρχίες, μία εβδομάδα αφότου τέθηκε σε ισχύ ένας νόμος ο οποίος τιμωρεί με φυλάκιση τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, ανέφερε το Συνδικάτων Δημοσιογράφων της Τουρκίας.

«Δέκα από τους συναδέλφους μας συνελήφθησαν στη διάρκεια επιχειρήσεων στην Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη, τη Βαν, το Ντιγιάρμπακιρ, την Ούρφα και τη Μαρντίν», ανέφερε το συνδικάτο TGS στο λογαριασμό του στο Twitter, χωρίς να διευκρινίσει τις αιτίες των συλλήψεων.

Οι συλληφθέντες δημοσιογράφοι, τέσσερις από τους οποίους είναι γυναίκες, εργάζονται για τα φιλοκουρδικά πρακτορεία ειδήσεων Mezopotamya και Jinnews, σύμφωνα με το συνδικάτο των δημοσιογράφων.

Τουρκία - συλλήψεις - δημοσιογράφοι - μέσα μαζικής ενημέρωσης

Τουρκία - συλλήψεις - δημοσιογράφοι - μέσα μαζικής ενημέρωσης

Το πρακτορείο Mezopotamya επιβεβαίωσε ότι επτά δημοσιογράφοι του συνελήφθησαν.

Δεκάξι τούρκοι δημοσιογράφοι βρίσκονταν στη φυλακή στο τέλος Ιουνίου για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» στο Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία όπου ζουν κυρίως Κούρδοι.

Η Τουρκία υιοθέτησε στα μέσα Οκτωβρίου ένα νόμο για την παραπληροφόρηση, ο οποίος έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις. Οκτώ μήνες πριν από τις γενικές εκλογές, ο νόμος αυτός τιμωρεί με φυλάκιση μέχρι τριών ετών όποιον κατηγορείται ότι διαδίδει «ψευδείς ή απατηλές πληροφορίες».

Τουρκία - συλλήψεις - δημοσιογράφοι - μέσα μαζικής ενημέρωσης

Μη κυβερνητικές οργανώσεις καταγγέλλουν τακτικά τη διάβρωση της ελευθεροτυπίας στην Τουρκία.

Ειδήσεις σήμερα:

28η Οκτωβρίου - Κυρά Ρηνιώ: Οι ευχές και το μήνυμά της για την Εθνική Επέτειο (βίντεο)

“The 2Night Show” - Παναγιώτης Χατζηδάκης: H Σοφία Αλιμπέρτη, το σποτάκι για τη ΝΔ και η γνωριμία με τη γυναίκα του

Πυροβολισμοί με τραυματίες στη Θεσσαλονίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ