Κοινωνία

31 Οκτωβρίου 2022 18:21

Βιασμός 12χρονης - Κολωνός: Σε διαθεσιμότητα ο προφυλακισμένος υπάλληλος νοσοκομείου

Διάβασέ μου το...

Η γραφειοκρατία καθυστέρησε την απόλυση του 36χρονου, με αποτέλεσμα να του καταβληθεί κανονικά η μισθοδοσία για το πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου. Ποια εντολή έδωσε ο Υπουργός Υγείας.

Βιασμός 12χρονης - Κολωνός: Σε διαθεσιμότητα ο προφυλακισμένος υπάλληλος νοσοκομείου
-

Της Κατερίνας Χαραλαμπάκου

Ο 36χρονος υπάλληλος του νοσοκομείου «Μεταξά», ο οποίος προφυλακίστηκε για εμπλοκή στους βιασμούς κατά της 12χρονης στον Κολωνό, εισέπραξε κανονικά στις 27 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, τη μισθοδοσία του πρώτου δεκαπενθημέρου του Νοεμβρίου.

«Όχι μόνο δεν απολύθηκε από το Δημόσιο, αλλά ούτε καν σε διαθεσιμότητα δεν έχει θέσει ακόμη το νοσοκομείο τον 36χρονο. Δεν εκτέλεσαν καν την εντολή του Υπουργού Υγείας για διαθεσιμότητα από τις 16 Οκτωβρίου. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαδικασίες. Όμως, εδώ έπρεπε να τρέξουν ακαριαία», σημειώνουν οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος καταγγέλει πως «θα έπρεπε από 16 Οκτωβρίου, που έδωσε εντολή ο Υπουργός κ. Πλεύρης να βγει σε διαθεσιμότητα και να προλάβουν με κάθε τρόπο να προσαρμόσουν τη μισθοδοσία του», αναφέρει 

Επιπροσθέτως, επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο συγκεκριμένος υπάλληλος, ο οποίος είναι προφυλακισμένος, «κάθε ημέρα η υπηρεσία του δηλώνει ότι είναι απών από το πρόγραμμα εργασίας, ακόμη και σήμερα που είναι στη φυλακή και όχι σε διαθεσιμότητα, αφού δεν έχει έγγραφη ενημέρωση«, λένε οι εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγές Υπουργείου Υγείας: Έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες απόλυσής του

Όπως αναφέρουν πηγές από το Υπουργείο Υγείας, ο 36χρονος υπάλληλος του νοσοκομείου «Μεταξά», ο οποίος προφυλακίστηκε για εμπλοκή στους βιασμούς κατά της 12χρονης στον Κολωνό είναι από σήμερα το πρωί σε διαθεσιμότητα.

Λόγω γραφειοκρατίας και παρά το γεγονός ότι έδωσε εντολή ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης από τις 16 Οκτωβριου η απόφαση καθυστέρησε και του καταβλήθηκε η μισθοδοσία του πρώτου δεκαπενθημέρου του Νοεμβρίου.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει και οι διαδικασίες απόλυσης του.

Ειδήσεις σήμερα:

Βιασμός ανηλίκων: Παιδιά κατήγγειλαν τον πατέρα τους - Τα “πάσαρε” και σε φίλους του

Παλαιό Φάληρο: Ο “δράκος με το τατουάζ”, το διεθνές ένταλμα σύλληψης και το ξέσπασμα της μητέρας του

Ασπρόπυργος: Πυροβόλησαν εν κινήσει λεωφορείο