Πολιτική

12 Δεκεμβρίου 2022 12:40 Τελευταία ενημέρωση : 12 Δεκεμβρίου 2022 21:43

“Qatar gate” - Καϊλή: η “στήριξη” στο Κατάρ και οι ποινές που προβλέπονται (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για το "σκάνδαλο" στο Ευρωκοινοβούλιο. Τι είπαν Κύρτσος και Κεχαγιόγλου στο "Πρωινό".

“Qatar gate” - Καϊλή: η “στήριξη” στο Κατάρ και οι ποινές που προβλέπονται (βίντεο)
-

Στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, Σεν Ζιλ, στις Βρυξέλλες κρατείται η Εύα Καϊλή, που είναι ανάμεσα στους 4 συλληφθέντες για την υπόθεση Katar - Gate. Μετά την απαγγελία κατηγοριών από τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα και τον ανακριτή, μέσα σε 48 ώρες, έως πέντε μέρες, θα πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον άλλου ανακριτή ο οποίος θα αποφασίσει αν θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ο σύντροφός της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι καθώς κι ένας λομπίστας των Βρυξελλών.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο πατέρας της Εύας Καϊλή και ο Λούκα Βισεντίνι, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.

Εύα Καϊλή

Η υπόθεση χρηματισμού Ευρωπαίων αξιωματούχων προκειμένου να προωθήσουν την εικόνα και τα συμφέροντα του Κατάρ στην Ευρώπη αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Το Πρωινό - Γιώργος Κύρτσος

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, Γιώργος Κύρτσος μιλώντας στην εκπομπή "Το Πρωινό" για την υπόθεση “QatarGate” ανέφερε πως "σε συνεδρίαση στο Ευρωκοινοβούλιο η κ.Καϊλή είχε ταχθεί υπερ του Κατάρ σε στιγμή που το κράτος είχε κατηγορηθεί για εκμετάλλευση εργαζομένων, εκεί είναι που κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά".

Μάλιστα, ο ίδιος έκανε και μία σχετική ανάρτηση στο twitter σχετικά με τη φερόμενη υπόθεση διαφθοράς και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Το Πρωινό - Σάκης Κεχαγιόγλου

Κεχαγιόγλου: Η διαδικασία θα προχωρήσει στο Βέλγιο

Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε στην εκπομπή "Το Πρωινό" για την υπόθεση που έχει ξεσπάσει και τις ποινές που θα αντιμετωπίσει η Εύα Καϊλή.

"Είναι κακουργήματα αυτά για τα οποία κατηγορείται, για αυτό και η προσωρινή της κράτηση. Η διαδικασία θα προχωρήσει στο Βέλγιο" ενώ όπως είπε για τα κακουργήματα αυτά "η ποινή στο Βέλγιο είναι 5 - 10 χρόνια".

Lecho- Καϊλή

Η ανακοίνωση των βελγικών αρχών

"Συνολικά έξι άτομα στερήθηκαν την ελευθερία τους την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου ως μέρος μιας μεγάλης έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή Αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος", ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση και συνέχιζε:

"Υπάρχουν υποψίες ότι άτομα σε πολιτικές και/ή στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις του Κοινοβουλίου".

Καϊλή: Δεσμεύεται η περιουσία της στην Ελλάδα

Εξελίξεις και στην Ελλάδα φέρνει η εμπλοκή της Εύας Καϊλή στην υπόθεση του Κατάρ-gate καθώς όπως έγινε γνωστό αποφασίστηκε η δέσμευση της περιουσίας της στην Ελλάδα.

Την εντολή για το «πάγωμα» των λογαριασμών και των περιουσιακών στοιχείων της Εύας Καϊλή έδωσε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος με απόφαση του επικεφαλής της Χαραλαμπου Βουρλιώτη.

Η δέσμευση αφορά και τους λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα μελών της οικογένειας της Εύας Καϊλή.


Ειδήσεις σήμερα:

Δήμαρχος Παξών: τι πήγε λάθος με τη μεταφορά της γυναίκας με εγκεφαλικό

Κολωνός: Έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε επιχειρήσεις (εικόνες)

“QatarGate” - Η οικογένεια της Εύας Καϊλή στον ΑΝΤ1: Περιμένουμε τον πατέρα της στην Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ