Κόσμος

24 Ιανουαρίου 2023 16:31

Τουρκία: Η Ολλανδία στο στόχαστρό της, μετά τη Σουηδία

Διάβασέ μου το...

Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο πρέσβης της Ολλανδίας στην Τουρκία.

Τουρκία: Η Ολλανδία στο στόχαστρό της, μετά τη Σουηδία
-


Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε και ο Πρέσβης της Ολλανδίας στον οποίο έγινε διαμαρτυρία για νέο περιστατικό στη Χάγη με ακροδεξιό ηγέτη που έσκισε αυτή τη φορά το Κοράνι.

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την άθλια επίθεση ενός αντιισλαμιστή στη Χάγη της Ολλανδίας, με στόχο το ιερό μας βιβλίο, το Κοράνι», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ακόμη ότι «αυτή η απεχθής πράξη που προσβάλλει τις ιερές μας αξίες και περιλαμβάνει ένα έγκλημα μίσους, αυτή τη φορά στην Ολλανδία μετά τη Σουηδία, είναι μια σαφής δήλωση ότι η ισλαμοφοβία, οι διακρίσεις και η ξενοφοβία δεν έχουν όρια στην Ευρώπη.Αυτές οι ενέργειες στοχεύουν άμεσα τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες, τις ηθικές αξίες και την κοινωνική ανοχή όχι μόνο των μουσουλμάνων αλλά ολόκληρης της ανθρωπότητας. Υπονομεύει επίσης την κουλτούρα της ειρηνικής συμβίωσης».

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ ο Ολλανδός Πρέσβης κλήθηκε στο Υπουργείο όπου του εκφράστηκε η διαμαρτυρία της Άγκυρας «με έντονες εκφράσεις» όκαι απαιτήθηκε «από την Ολλανδία να μην επιτρέψει τέτοιες προκλητικές ενέργειες». Αναμένουμε από τις ολλανδικές αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα κατά του δράστη και να εφαρμόσουν συγκεκριμένα μέτρα για να αποτρέψουν την επανάληψη τέτοιων περιστατικών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα: 

Θεσσαλονίκη: Διάρρηξη με ριφιφί σε κοσμηματοπωλείο (βίντεο)

Βόλος – θάνατος 10χρονου: Το πόρισμα του ιατροδικαστή

Ο Τσίπρας στον Ράμμο: Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ