Πολιτισμός

13 Φεβρουαρίου 2023 08:10 Τελευταία ενημέρωση : 13 Φεβρουαρίου 2023 10:10

Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ - ΕΕΣ: Παραδόθηκε στην Τουρκία το πρώτο φορτίο με ανθρωπιστική βοήθεια (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Τι λέει ο επικεφαλής της πρώτης αποστολής του ΕΕΣ για την θερμή υποδοχή από τους Τούρκους. Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στέκονται δίπλα στους σεισμοπαθείς, της Τουρκίας και της Συρίας.

Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ - ΕΕΣ: Παραδόθηκε στην Τουρκία το πρώτο φορτίο με ανθρωπιστική βοήθεια (εικόνες)
-

Η πρώτη μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια, 40 τόνοι με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, που ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συγκέντρωσαν, έφτασε στην Τουρκία και παραδόθηκε στην Ερυθρά Ημισέληνο.

Το βράδυ της Κυριακής (12/2), το κομβόι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή του, παραδίδοντας, σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα, 40 τόνους ανθρωπιστικού υλικού στο Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, προκειμένου να διατεθούν άμεσα στους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας - Τουρκία - σεισμός

Συγκεκριμένα, το κομβόι του Ε.Ε.Σ (τρία φορτηγά - διασωστικό όχημα), το οποίο συνοδεύτηκε από όχημα της τουρκικής αστυνομίας καθ΄ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, παρέδωσε με ασφάλεια 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας (τρόφιμα μακράς διάρκειας, σκηνές, κουβέρτες υπνόσακους, είδη ατομικής υγιεινής κ.α.) στις αυστηρά φυλασσόμενες  αποθήκες της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου στο Γκαζιαντέπ, ακολουθώντας όλα τα αυστηρά πρωτόκολλα και τις απαραίτητες διαδικασίες (logistics) που επιβάλει η Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου. Οι εκπρόσωποι της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου και των τοπικών αρχών υποδέχθηκαν συγκινημένοι και με θερμούς εναγκαλισμούς τους εθελοντές Σαμαρείτες - Διασώστες και το προσωπικό του Ε.Ε.Σ. και τους ευχαρίστησαν για την αγάπη και την αλληλεγγύη του Ελληνικού λαού σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα τους. Η ανθρωπιστική αποστολή του Ε.Ε.Σ. θα επιστρέψει στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατό ώστε να ξεκινήσει άμεσα η δεύτερη αποστολή προς ενίσχυση των πληγέντων.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας - Τουρκία - σεισμός

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας - Τουρκία - σεισμός

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα", ο Κώστας Ιμανιμίδης, επικεφαλής της αποστολής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Τουρκία, είπε «Από την ώρα που περάσαμε τα σύνορα, οι συνοριακοί υπάλληλοι μας αγκάλιαζαν μας φιλούσαν, κάλεσαν την αστυνομία που μας συνόδευσε σε όλη την διαδρομή μέχρι το Γκαζιαντεπ, ακόμη και τώρα οι κάτοικοι της περιοχής μας χαιρετούν, περνούν και μας κορνάρουν».

«Εντολή του Προέδρου μας, του κ. Αυγερινού, είναι να επιστρέψουμε άμεσα για να προγραμματιστεί η δεύτερη αποστολή βοήθειας», επεσήμανε ο κ. Ιμανιμίδης.

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στέκονται δίπλα στους σεισμοπαθείς, της Τουρκίας και της Συρίας.

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ δήλωσε από την πρώτη στιγμή την ενεργή συμπαράστασή του, και με πρωτοβουλία του προέδρου του ομίλου Θοδωρή Κυριακού, ένωσε για ακόμα μία φορά τις δυνάμεις του με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, με στόχο τη στήριξη των συνανθρώπων μας, που δοκιμάζονται από το φονικό πέρασμα του εγκέλαδου, στη νοτιοανατολική Τουρκία και τη Συρία.

Ήδη η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Ομίλου ΑΝΤ1 και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι μεγάλη. Στα σημεία συγκέντρωσης στο Κολωνάκι και τον Κολωνό οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, ατομικά είδη υγιεινής, κουβέρτες και υπνόσακους.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με την αμέριστη στήριξη του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, μεριμνά για την οικονομική ενίσχυση των σεισμοπαθών, μέσω δωρεών στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό: 

  • Τράπεζα: EUROBANK 
  • Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός 
  • Αρ. Λογ/σμού: 0026.0240.30.0201205013
  • IBAN: GR2602602400000300201205013 
  • Ένδειξη: «Σεισμός»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ