Κόσμος

14 Φεβρουαρίου 2023 22:04

Σεισμός στην Τουρκία: Αστυνομικοί “φυλάνε” τη νεογέννητη Aya υπό τον φόβο απαγωγής

Διάβασέ μου το...

Υπάρχουν σοβαροί φόβοι απαγωγής της μικρής Aya από ανθρώπους που εμφανίζονται ως δήθεν συγγενείς του βρέφους και η αστυνομία έχει αναλάβει την φύλαξή της.

Σεισμός στην Τουρκία: Αστυνομικοί “φυλάνε” τη νεογέννητη Aya υπό τον φόβο απαγωγής
-

Λίγες ημέρες μετά τον φονικό σεισμό, οι εικόνες ενός νεογέννητου κοριτσιού να διασώζεται μέσα από τα συντρίμμια στη Συρία – με τον ομφάλιο λώρο ακόμα επάνω του – έκαναν τον γύρο του κόσμου και προκάλεσαν δάκρυα σε όλο τον πλανήτη.

Το λίγων ωρών βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αφρίν και οι γιατροί ονόμασαν την μικρή Aya – που σημαίνει θαύμα στα Αραβικά. Το νεογέννητο κοριτσάκι – ορφανό από το πρώτο λεπτό της ζωής του - αναρρώνει στη θερμοκοιτίδα, με τους γιατρούς να το έχουν σαν δικό τους παιδί – μάλιστα η γυναίκα του διευθυντή του νοσοκομείου το θηλάζει μαζί με την δική κόρη – ενώ χιλιάδες άνθρωποι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να την υιοθετήσουν ή να την βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο.

Ωστόσο, υπάρχουν πλέον βάσιμοι φόβοι απαγωγής της μικρής Aya από ανθρώπους που εμφανίζονται ως δήθεν συγγενείς του μωρού και η αστυνομία έχει αναλάβει την φύλαξή της.

Μάλιστα, ο γιατρός υποπτευόταν ότι μία νοσοκόμα ήθελε να απαγάγει το κοριτσάκι και την έδιωξε. Μετά από ώρες η νοσοκόμα επέστρεψε με τους ενόπλους, οι οποίοι επιτέθηκαν στον διευθυντή του νοσοκομείου «επειδή έδιωξε την συγγενή τους», όπως είπαν. 

Η Aya ίσως μπορέσει να φύγει από το νοσοκομείο την Τετάρτη, σύμφωνα με τον θείο του πατέρας της – ο οποίος επίσης σκοτώθηκε στο σεισμό. Όπως είπε ο Saleh al-Badran, αυτός και η γυναίκα του θα μεγαλώσουν το μωρό όσο καλύτερα μπορούν, δεδομένων των συνθηκών…

Ειδήσεις σήμερα:

Κύρτσος για άρση ασυλίας: Πληρώνω τα χρέη μου, αλλά έχω στοχοποιηθεί (βίντεο)

Άλκης Καμπανός: ο αστυνομικός, ο οδηγός και η οργή του πατέρα

Κορυδαλλός - Γηροκομείο: Έδεσαν την γιαγιά στο κρεβάτι και της είπαν “ζήσεις – πεθάνεις… εδώ θα μείνεις”


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ