Πολιτισμός

20 Φεβρουαρίου 2023 18:26 Τελευταία ενημέρωση : 20 Φεβρουαρίου 2023 23:46

Καλλιτέχνες: Συναυλία στήριξης στο ΡΕΞ (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Πλήθος κόσμου και πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας.

Καλλιτέχνες: Συναυλία στήριξης στο ΡΕΞ (εικόνες)
-


Πλήθος κόσμου συμμετέχει στην μεγάλη συναυλία στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να δείξει την στήριξή του στους καλλιτέχνες οι οποίοι εναντιώνονται στο σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που δόθηκε στην δημοσιότητα την Παρασκευή και δεν ικανοποιεί τα αιτήματα τους.

Την συναυλία διοργανώνουν ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ) και το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών (ΠΣΕΤ), στην πλατεία Δικαιοσύνης (Σανταρόζα) απέναντι από το κτίριο του Εθνικού Θεάτρου «Ρεξ», με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών.

Καλλιτέχνες - συναυλία συμπαράστασης

Μεταξύ άλλων τραγούδησαν οι: Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Νατάσα Μποφίλιου, Τάνια Τσανακλίδου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Κωστής Μαραβέγιας, Πάνος Μουζουράκης, Μαρίζα Ρίζου, Νικηφόρος Ζερβάκης, Φώτης Σιώτας, Μελίνα Κανά.

Καλλιτέχνες - συναυλία συμπαράστασης

Καλλιτέχνες - συναυλία συμπαράστασης

Στην συναυλία στήριξης των καλλιτεχνών βρέθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε για ακόμα μια φορά την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των καλλιτεχνών, στα δίκαια αιτήματά τους. Δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή καμιά αναβολή. Χρειάζεται η μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και επαγρύπνηση. Καμιά εμπιστοσύνη στα κόμματα που κυβέρνησαν και που υπόσχονται διάφορα προεκλογικά, αλλά άλλα κάνουν μετά».

Καλλιτέχνες - συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Καλλιτέχνες - συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Νωρίτερα, οι γύρω δρόμοι είχαν κλείσει καθώς η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω του κόσμου δεν ήταν εφικτή. Η Αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

Καλλιτέχνες - συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Καλλιτέχνες - συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από το ύψος της Συγγρού και στην οδό Πανεπιστημίου.

Πλέον κανονικά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής, ενώ παραμένει κλειστή η οδός Πανεπιστήμιου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αμερικής λόγω της συναυλίας.


Ειδήσεις σήμερα:

Αγία Βαρβάρα: πυροβολισμοί στη μέση του δρόμου

Qatar Gate – Δημητρακόπουλος: Το ευρωκοινοβούλιο θέλει την Καϊλή ως τρόπαιο

“Άγιος Στυλιανός” - δικηγόρος μητέρας: στο επισκεπτήριο έβλεπε ένα παιδί δυνατό και ζωηρό (βίντεο)