Κόσμος

22 Φεβρουαρίου 2023 13:32

Λονδίνο: “Συναγερμός” στην πρεσβεία των ΗΠΑ (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Αστυνομικοί απέκλεισαν το κτήριο της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Λονδίνο και δίνουν σαφείς οδηγίες σε υπαλλήλους και επισκέπτες για τις κινήσεις τους.

Λονδίνο: “Συναγερμός” στην πρεσβεία των ΗΠΑ (εικόνες)
-

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης (22.02.2023) στο Λονδίνο, με την Σκότλαντ Γιαρντ να αποκλείει την περιοχή που βρίσκεται η πρεσβεία των ΗΠΑ και να εκκενώνει το κτήριο. 

Πληροφορίες σε βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι αρχικά χτύπησε ο συναγερμός της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι βρετανικές Αρχές και να ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας. Οι Αρχές ζήτησαν από τους εργαζόμενους της πρεσβείας να απομακρυνθούν από τα παράθυρα και να σταθούν στο εσωτερικό των τοίχων του κτιρίου και στη συνέχεια να το εκκενώσουν. 

Κόσμος που βρίσκονταν κοντά στο κτήριο της πρεσβείας των ΗΠΑ δήλωσε στην SUN ότι άμεσα κατέφθασαν οπλισμένοι αστυνομικοί και ειδικά σκυλιά για να ερευνήσουν τον χώρο. 

Κάποιοι που βρίσκονταν στο εσωτερικό της πρεσβείας ανέβασαν φωτογραφίες καθώς περίμεναν να βγουν από το κτήριο. 

Η αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο σε ανάρτησή της στα social media αναφέρει πως η λειτουργία της έχει πλέον αποκατασταθεί, καθώς σήμανε λήξη συναγερμού. "Επαναλαμβάνεται η φυσιολογική λειτουργία της πρεσβείας των ΗΠΑ. Οι τοπικές αρχές ερεύνησαν και απομάκρυναν ύποπτο πακέτο έξω από την πρεσβεία", αναφέρει χαρακτηριστηκά η αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.


Ειδήσεις σήμερα:

“The 2Night Show” - Μακρυπούλια: η “συγγνώμη”, η εξαφάνιση, ο Μουτσινάς και το συμβόλαιο

Νέα Ιωνία: Νεκρός από πυροβολισμούς σε καφετέρια

Βουλή - Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει διαζύγιο από την κοινωνία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ