Πολιτική

06 Μαρτίου 2023 11:14 Τελευταία ενημέρωση : 06 Μαρτίου 2023 22:34

Τραγωδία στα Τέμπη: Επιστολή Μητσοτάκη σε Ντογιάκο για επίσπευση της έρευνας

Διάβασέ μου το...

«Αποτελεί εύλογο και δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να υπάρξει άμεση και σε βάθος διαλεύκανση», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Τραγωδία στα Τέμπη: Επιστολή Μητσοτάκη σε Ντογιάκο για επίσπευση της έρευνας
-

Την επίσπευση της έρευνας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ζητεί με επιστολή του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επιστολή του αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι "αποτελεί εύλογο και δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να υπάρξει άμεση και σε βάθος διαλεύκανση όλων των ποινικών υποθέσεων που σχετίζονται με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη".

Η επιστολή του Πρωθυπουργού προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Σχολιάζοντας την επιστολή του Πρωθυπουργού, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής: Την ώρα που όλη η Ελλάδα πενθεί και ζητά την απόδοση Δικαιοσύνης για την τραγωδία στα Τέμπη, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει μία ανεπίτρεπτη επιχείρηση παρέμβασης στη Δικαιοσύνη. Αφού διόρισε μόνος του μία Επιτροπή που θα ελέγξει την κυβέρνησή του, τώρα υποδεικνύει εμμέσως στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να καταστήσει μέρος της δικογραφίας το πόρισμα των εκλεκτών του.

Οι αναγκαίες πραγματογνωμοσύνες για τα αίτια της τραγωδίας θα διενεργηθούν με βάση όσα προβλέπει ο νόμος και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και όχι από οποιαδήποτε Επιτροπή της αρεσκείας του. Οι Δικαστές ανταποκρινόμενοι στο θεσμικό τους ρόλο καλούνται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποκρούσουν κάθε προσπάθεια παρέμβασης στο έργο τους.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Το περιεχόμενο και το ύφος της σημερινής επιστολής του Πρωθυπουργού προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καταδεικνύουν πώς αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία τους θεσμούς της Πολιτείας. Όχι, η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να λειτουργεί «με εντολή Μητσοτάκη». Ούτε επιτρέπεται στον κ. Πρωθυπουργό να εκδίδει κατευθυντήριες οδηγίες προς δικαστές και εισαγγελείς για αυτονόητες οφειλόμενες ενέργειες και διαδικασίες σε ανοιχτές ποινικές δικογραφίες. Την ίδια ώρα, ο λαλίστατος Άδωνις Γεωργιάδης προσβάλλει τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού επιχειρώντας χυδαία να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από τις βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες για τον θάνατο 57 συμπολιτών μας. Ας μην ψάχνουν καταφύγιο σε φτηνά μικροκομματικά παιχνίδια και ας ανταποκριθούν στη σοβαρότητα των στιγμών. Σε κάθε ισχυρή δημοκρατία, η Δικαιοσύνη γνωρίζει την αποστολή της, τον τρόπο λειτουργίας της και την αξία των αποδεικτικών μέσων. Δεν περιμένει κανέναν να της υποδείξει πότε και πώς θα κινηθεί. Είμαστε βέβαιοι ότι έτσι πράττει και θα πράξει και στην υπόθεση των Τεμπών. Ανεξάρτητη και ανεπηρέαστη». 


Ειδήσεις σήμερα:

Ωρωπός: Νοσηλευτές πλένουν με λάστιχο ασθενή σε πυλωτή

Τροχαίο: Φορτηγάκι έπεσε σε στάση λεωφορείου (εικόνες)

Τραγωδία στα Τέμπη – Αλικανιώτης: Δεν θέλω να με λένε ήρωα, το αυτονόητο έκανα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ