Καιρός

22 Απριλίου 2023 06:09

Καιρός: τοπικές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Που και πότε αναμένονται τα εντονότερα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο, στις νότιες Κυκλάδες, στην Κρήτη και κατά τόπους στα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία κατά τόπους θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός στα δυτικά θα βελτιωθεί, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4, τοπικά στα βόρεια πελάγη βόρειοι και στη δυτική Κρήτη ανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια όπου θα φθάσει τους 19 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 20 με 21 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 2 με 4 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες βόρειοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Από τις βραδινές ώρες αναμένεται βελτίωση του καιρού στη δυτική Μακεδονία και εξασθένηση των φαινομένων στις υπόλοιπες περιοχές. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί από το βράδυ έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Από τις βραδινές ώρες βελτίωση στα δυτικά τμήματα και εξασθένηση των φαινομένων στις υπόλοιπες περιοχές. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί και στα ανατολικά ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες, με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στις Κυκλάδες θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι. Στην Κρήτη θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα δυτικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως στα νότια όπου είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και από το βράδυ στα βόρεια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή του Θμωμά

Στην ανατολική χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία, στη Θράκη και στο βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδεςΗ ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει τους 20 με 21 βαθμούς και στην ηπειρωτική χώρα κατά τόπους τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

S&P: αναβάθμιση των προοπτικών του αξιόχρεου της Ελλάδας

Παναθηναϊκός: Ο Αταμάν νέος προπονητής

Σημεία για rapid test δωρεάν το Σάββατο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ