Καιρός

14 Μαΐου 2023 06:09

Καιρός: τοπικές βροχές, ισχυροί άνεμοι και άνοδος θερμοκρασίας την Κυριακή

Διάβασέ μου το...

Που και πότε αναμένονται καταιγίδες. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή, στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην Θεσσαλία, στην Μακεδονία και βαθμιαία στην Θράκη και στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στο Ιόνιο. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται αραιές νεφώσεις. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά, 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα κεντρικά και νότια. Ο υδράργυρος θα φτάσει στα βόρεια τους 21 με 23 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις και το απόγευμα νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στη Μακεδονία και βαθμιαία στη Θράκη. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και την Ήπειρο. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά οι άνεμοι θα στραφούν σε ανατολικούς, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, αραιές στα νότια, όμως στα βόρεια παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές στα βορειότερα νησιά κυρίως το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια 5-6 μποφόρ και τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά έως 7 μποφόρ. Από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Δευτέρα

Στην δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές, οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο θα είναι παροδικά πιο πυκνές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία και το βράδυ στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα δυτικά, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 7 πιθανώς έως 8 μποφόρ. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τους 22 με 26 βαθμούς και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Σάο Πάολο απέκτησε τον... Λιονέλ Μέσι! (εικόνες)

Eurovision 2023: Νικήτρια η Σουηδία - Εκτός δεκάδας η Κύπρος (βίντεο)

Γιορτή της Μητέρας: Η ιστορία της ημέρας που είναι αφιερωμένη στην “πηγή της ζωής”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ