Συνταγές

19 Μαΐου 2023 14:32 Τελευταία ενημέρωση : 19 Μαΐου 2023 14:53

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Διάβασέ μου το...

Μια καταπληκτική συνταγή για κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο που θα τους ξετρελάνει όλους και όλες τις ώρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
-

Εύκολη και απλή συνταγή για κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, ετοίμασε την Παρασκευή και μας έδειξε βήμα - βήμα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, στην κουζίνα της εκπομπής «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1.

Όπως λέει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, είναι μια καταπληκτική συνταγή για κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο που θα τους ξετρελάνει όλους και όλες τις ώρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Υλικά για την κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

  • 1.200 γρ. κολοκυθάκια (τρυφερά)
  • 5 αυγά (χτυπημένα)
  • 300 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 300 γρ. φρέσκο ανθότυρο
  • 160 γρ. καλαμποκάλευρο ή 1 φακελάκι φρυγανιά
  • 2 κ.σ. άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • 2 κ.σ. δυόσμο (ψιλοκομμένο)
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια (με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα)
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Για το ταψί

  • Λίγο ελαιόλαδο

Κολοκυθόπιτα - Μπαρμπαρίγου - Το Πρωινό

Εκτέλεση - Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

  • Λαδώνουμε ελαφρά ένα μικρό ταψί 24?32 εκ. και το πασπαλίζουμε µε το μισό καλαμποκάλευρο.
  • Αφού πλύνουμε ελαφρά τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε το κοτσάνι και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.
  • Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι, τα αλατίζουμε λίγο και τα αφήνουμε να ιδρώσουν για 15 λεπτά.
  • Τα στύβουμε µε τα χέρια και τα βάζουμε σε µπολ.

Κολοκυθόπιτα - Μπαρμπαρίγου - Το Πρωινό

  • Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αυγά, τα τυριά, το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο, τον άνηθο και το δυόσμο, 2 κ.σ από το συνολικό ελαιόλαδο καθώς και τα φρέσκα κρεµµύδια.
  • Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και αλατίζουμε, αφού πρώτα δοκιμάσουμε το μίγμα.
  • Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί.

Κολοκυθόπιτα - Μπαρμπαρίγου - Το Πρωινό

  • Το ραντίζουμε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε την εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
  • Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, στους 160?C για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί η κολοκυθόπιτα.

Κολοκυθόπιτα - Μπαρμπαρίγου - Το Πρωινό

  • Αν έχετε κολοκυθοανθούς πλύντε τους και αφαιρέστε τους στήμονες.
  • Κόψτε τους σε κομμάτια και ρίξτε τους στην πίτα.
  • Σερβίρουμε την κολοκυθόπιτα αλμυρή χωρίς φύλλο, κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Βόρεια Ελλάδα: Βίαζε την κόρη του με νοητική υστέρηση και έκανε παιδιά μαζί της

Δόμνα Μιχαηλίδου: Είμαι σε σχέση με τον καλύτερο φίλο μου - Σκέπτομαι την αναδοχή παιδιού

“Το Πρωινό” - Στηβ Κακέτσης: ο Γιώργος Λιάγκας “λύγισε” και έκανε αποκαλύψεις για τον φίλο του (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ