Κόσμος

21 Μαΐου 2023 11:56

Ερντογάν: είμαστε έτοιμοι για μια διαφορετική κατάκτηση στην Κωνσταντινούπολη

Διάβασέ μου το...

Οι δηλώσεις του Ερντογάν για την αντιπολίτευση και ο δεύτερος γύρος εκλογών.

Ερντογάν: είμαστε έτοιμοι για μια διαφορετική κατάκτηση στην Κωνσταντινούπολη
-

Με τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία να πλησιάζει, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πραγματοποιεί ολοένα και περισσότερο προκλητικές δηλώσεις. 

Η κρίση του τουρκικού λαού, θα αναδείξει τον νέο πρόεδρο την Κυριακή 28 Μαΐου, μία ημέρα πριν την μαύρη επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος, δήλωσε συγκεκριμένα σχετικά: "Τώρα το όλο ζήτημα είναι να συνδεθεί 28η με 29ηΜαϊου. Αυτό περιμένω από την Κωνσταντινούπολη. Η 29η Μαΐου είναι η επέτειος από την άλωση της Κωνσταντινούπολης. Είναι έτοιμη η Κωνσταντινούπολη για μια διαφορετική κατάκτηση; Διαβάζω «είμαστε έτοιμοι» στα μάτια των νέων μας", αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου. 

Η αντιπολίτευση στο στόχαστρο Ερντογάν

Μνημεία αλαζονείας αποκάλεσε ο Ταγίπ Ερντογάν την αντιπολίτευση σε ανάρτησή του στο τουίτερ. Τους κατηγόρησε ότι ασπάζονται την ρητορικη του μίσους και την πολιτική του φοβου.

Φουάτ Οκτάι για συνάντηση Ογάν με Ερντογάν: «Πρώτα ο Αλλάχ θα είναι καλά, πιστεύουμε ότι καλορίζικα πράγματα θα γίνουν»

Ένα από τα ερωτήματα είναι ποιον θα στηρίξει εντέλει ο Σινάν Ογάν. Το Κόμμα Δικαιοσύνης του Βετζντέτ Οζ (από Συμμαχία ΑΤΑ-Σινάν Ογάν), ανακοίνωσε ότι θα στηρίξουντον Κιλιτσντάρογλου. «Η ουδετερότητα σημαίνει στήριξη στον Ερντογάν…Η επίσημη απόφασή μας θα ανακοινωθεί κατά την επίσκεψη Κιλιτσντάρογλου στα γραφεία μας τη Δευτέρα» είπαν συγκεκριμένα.

Ουρές για την ψηφοφορία δεύτερου γύρου στο εξωτερικό

Την πρώτη μέρα χθες ψήφισαν 500 χιλιάδες σχεδόν. Εκτιμάται ότι η συμμετοχή θα ξεπεράσει εκείνη του πρώτου γύρου. Στον πρώτο γύρο η συμμετοχή ήταν 49,4%.

Ειδήσεις σήμερα:

Κωνσταντίνου και Ελένης: Η ζωή και το έργο των Ισαποστόλων

Εκλογές 2023: Η Ελλάδα στις κάλπες - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ζωγράφου: Επεισόδια στην Πανεπιστημιούπολη - Τραυματίστηκε αστυνομικός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ