Κοινωνία

02 Ιουνίου 2023 13:15 Τελευταία ενημέρωση : 02 Ιουνίου 2023 20:28

Τροχαίο - Κατεχάκη: Τι είπε ο οδηγός για την φονική παράσυρση του αστυνομικού

Διάβασέ μου το...

Τα πρώτα λόγια και οι αντιδράσεις του οδηγού που παρέσυρε τον αστυνομικό, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματα του. Ο άτυχος αστυνομικός επιλαμβανόταν σε τροχαίο ατύχημα.

Τροχαίο - Κατεχάκη: Τι είπε ο οδηγός για την φονική παράσυρση του αστυνομικού
-

(Ο άτυχος αστυνομικός)

«Δεν τον είδα ποτέ» φέρονται να ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στους αστυνομικούς ο 33χρονος οδηγός, που παρέσυρε με το αυτοκίνητό του τον 43χρονο αστυνομικό, το βράδυ της Πέμπτης στην Κατεχάκη και ο οποίος πλέον είναι αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός είναι γιατρός στο επάγγελμα και αμέσως μετά το τροχαίο δυστύχημα κατέβηκε από το όχημά του και προσπάθησε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον αστυνομικό, μέχρι να φτάσουν οι διασώσστες του ΕΚΑΒ.

Ο άτυχος αστυνομικός είχε μεταβεί στο σημείο με περιπολικό μαζί με συνάδελφο του, για να καταγράψουν ένα άλλο τροχαίο που είχε προηγηθεί. Μόλις βγήκε από το περιπολικό, παρασύρθηκε από το διερχόμενο όχημα.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή, όμως ο αστυνομικός κατάληξε λίγη ώρα μετά από την παράσυρση του.

Το δυστύχημα έγινε το βράδυ της Πέμπτης, στη λεωφόρο Κατεχάκη, στο ύψος της εξόδου της Αττικής Οδού στο ρεύμα προς Ηλιούπολη.


Οπως μεταδίδεται, ο 43χρονος αστυνομικός είχε χρόνια στην υπηρεσία, δεν ήταν παντρεμένος και οι συνάδελφοί του, είναι συντετριμμένοι μετά τον τραγικό χαμό του.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, που όπως είπε στους αστυνομικούς, δεν είδε τον άτυχο άνδρα, συνελήφθη αμέσως. μετά τον θάνατο του άτυχου αστυνομικού.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος συνελήφθη χθες, Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται ότι διευκόλυνε την έξοδο μη νόμιμων αλλοδαπών από τη χώρα.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε σχετική καταγγελία, το περιεχόμενο της οποίας πιστοποιήθηκε μετά από εξειδικευμένη έρευνα, με τη χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι ο αστυνομικός εκμεταλλευόμενος την υπηρεσιακή του ιδιότητα και θέση, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022 είχε ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την παράνομη προώθηση αλλοδαπών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω αεροδρομίου της Βόρειας Ελλάδας.

Μάλιστα, για να επιτευχθεί ο επιδιωκόμενος σκοπός μέλος της οργάνωσης από την Αθήνα παρείχε πληροφορίες στον αστυνομικό αναφορικά με τα στοιχεία και τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα των προς διακίνηση αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης ο αστυνομικός συνελήφθη, αφού πρωινές ώρες χθες (1 Ιουνίου 2023) προέβη σε ενέργειες ώστε να διευκολυνθεί η αεροπορική έξοδος από τη χώρα με χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων δύο αλλοδαπών (ενήλικου, ο οποίος επίσης συνελήφθη και συνοδευόμενης από αυτόν ανήλικης), πράξη η οποία ωστόσο απετράπη πριν την επιβίβαση, από τους αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ακολούθησαν έρευνες κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •  2 πλαστά διαβατήρια,
  • 84 κερδισμένα δελτία συνολικού ύψους 73.047 ευρώ,
  • 3 κινητά τηλέφωνα,
  • φορητός υπολογιστής (laptop),
  • 2 κάρτες επιβίβασης (Boarding Pass),
  • βιβλιάριο καταθέσεων,
  • ιδιόχειρες σημειώσεις με χρηματικά ποσά και
  • καταστατικό εταιρείας με έδρα το εξωτερικό και αντικείμενο εμπορικές-οικονομικές υπηρεσίες.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του αστυνομικού και τριών ακόμη ατόμων αφορά στα –κατά περίπτωση- αδικήματα της πλαστογραφίας, δωροληψίας και δωροδοκίας υπαλλήλου, κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος καθώς και παράβασης της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Οι συλληφθέντες, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».


Ειδήσεις σήμερα:

Βέροια: Κοριτσάκι πέθανε στον ύπνο του - Το βρήκαν νεκρό οι γονείς του

“Το Πρωινό” - Συνέντευξη Μητσοτάκη: τα παρασκήνια και το ξέσπασμα του Γιώργου Λιάγκα (βίντεο)

Πανελλαδικές: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος “έγραψε” για την βία κατά των γυναικών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ