Συνταγές

16 Ιουνίου 2023 14:28

Κολοκυθοκεφτέδες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Διάβασέ μου το...

Καλοκαίρι "μυρίζει" και αυτή η συνταγή, που η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει  βήμα - βήμα,  στην εκπομπή "Το Πρωινό".

Κολοκυθοκεφτέδες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
-

Μια άκρως καλοκαιρινή συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες ετοίμασε την Παρασκευή και μας έδειξε βήμα - βήμα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, στην κουζίνα της εκπομπής «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1.

Όπως λέει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, είναι μια εύκολη και παραδοσιακή συνταγή, που εκτός από το τηγάνι, μπορεί να γίνει και στον φούρνο χωρίς λάδι. 

Υλικά

  • 4 κολοκύθια μεγάλα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 200 γραμ. φέτα σε τρίμματα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κ.σ γεμάτες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Κολοκυθοκεφτέδες - Συνταγή - Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Το Πρωινό

Εκτέλεση - Κολοκυθοκεφτέδες

  • Πρώτα πλένουμε τα κολοκύθια.
  • Τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.
  • Πασπαλίζουμε με αλάτι και αφήνουμε να ιδρώσουν για 10 λεπτά για τους κολοκυθοκεφτέδες.
  • Στύβουμε καλά τα τριμμένα κολοκύθια με τα χέρια ή βάζοντάς τα σε μια πετσέτα.
  • Τη στρίβουμε να φύγουν τα υγρά.
  • Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, τα χτυπημένα αυγά και τη φέτα.
  • Συνεχίζουμε ρίχνοντας μπόλικο πιπέρι και αλάτι, μόνο αφού τα έχουμε δοκιμάσει πριν, μιας και αλατίσαμε στην αρχή και έχουμε προσθέσει και τη φέτα.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι και λίγο-λίγο προσθέτουμε το αλεύρι, μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό που γυρίζοντας πέφτει από το κουτάλι.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει, ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μείγμα.
  • Τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Κάθε φορά που τους ρίχνουμε λίγους-λίγους στο ελαιόλαδο. Προσέχουμε να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και ρουφάνε λάδι αντί να κάνουν κρούστα.
  • Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους με ντιπ γιαουρτιού.

Κολοκυθοκεφτέδες - Συνταγή - Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Το Πρωινό

Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου

  • Για να φτιάξεις κολοκυθοκεφτέδες φούρνου χωρίς καθόλου λάδι, πρέπει στο μείγμα να συμπληρώσεις αλεύρι ή φρυγανιά ώστε να σχηματιστεί ζύμη που πλάθεται.
  • Όταν φέρουμε το μείγμα στην πυκνότητα που πλάθεται, παίρνουμε μικρή ποσότητα όσο ένα καρύδι το πλάθουμε στρογγυλό και το πιέζουμε ανάμεσα στις παλάμες να γίνει πλακέ όπως οι νησιωτικοί κεφτέδες.
  • Τους πανάρουμε σε λίγη φρυγανιά ή καλαμποκάλευρο τους τινάζουμε να φύγει το περιττό και τους αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα στην μεσαία σχάρα. Όταν ροδίσουν μετά από περίπου 20’ τους βγάζουμε σε πιατέλα.
  • Οι κολοκυθοκεφτέδες χωρίς λάδι, γίνονται και στο air fryer με το παραπάνω τρόπο.
  • Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες φούρνου ζεστούς η κρύους με κλασικό τζατζίκι ή κρύα σάλτσα ντομάτας.

Ειδήσεις σήμερα:

“Το Πρωινό” - 63χρονος: Η ανήλικη με κάλεσε πρώτη και με “παγίδευσε” (βίντεο)

Γλυκά Νερά - Αναγνωστόπουλος: “Πολλές προτάσεις για “αξιόλογη” ταινία με την δολοφονία” βίντεο)

Κως: Μυστήριο με την εξαφάνιση 27χρονης (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ