Κόσμος

26 Ιουνίου 2023 20:22

Μητσοτάκης - Ερντογάν: Συμφώνησαν να συναντηθούν στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Διάβασέ μου το...

Ο πρόεδρος της Τουρκίας τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του.

Μητσοτάκης - Ερντογάν: Συμφώνησαν να συναντηθούν στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ
-

Μία ημέρα μετά τη μεγάλη νίκη του στις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος του έδωσε συγχαρητήρια για την επανεκλογή του.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν να συναντηθούν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στο Βίλνιους στις 11 και 12 Ιουλίου.

Αποχαιρετιστήριο τηλεφώνημα Φινταν - Κασκαρέλλη

Με τον υπηρεσιακό Υπυοργό Εξωτερικών Βασίλη Κασκαρέλη συνομίλησε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν αποχαιρετώντας τον έπειτα από τις εκλογές στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Συγχαρητήρια Σούνακ στον Μητσοτάκη

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επανεκλογή του, τονίζοντας παράλληλα πως Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα θα συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού για τις μεγάλες διεθνείς προκλήσεις. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στο Λονδίνο, Ισαάκ Καριπίδης, σε ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ αναφέρονται τα εξής:

«Θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογική του επιτυχία και να εκφράσω τις καλύτερες ευχές μου για τη μελλοντική του θητεία. Ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά μαζί του για την ενίσχυση της μακροχρόνιας σχέσης Ηνωμένου Βασιλείου, Ελλάδας», τονίζει ο βρετανός πρωθυπουργός. Παράλληλα ο Ρίσι Σούνακ επισημαίνει πως οι δυό χώρες έχουν «μια στενή και ιστορική σχέση, βασισμένη σε κοινές αξίες» αλλά και «μια δέσμευση» όπως σημειώνει  «να προσφέρουν ένα μέλλον ευημερίας στους λαούς μας». Καταλήγοντας λέει πως «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για να λύσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ήπειρός μας. Από τη διασφάλιση της σταθερής υποστήριξης για την Ουκρανία μέχρι τον τερματισμό της επικίνδυνης και παράνομης μετανάστευσης».

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιές σε Ζάκυνθο και Αργολίδα

Εκλογές: Οι celebrities που μπήκαν στη Βουλή κι όσοι έμειναν εκτός

Κρήτη: Βγήκαν τα μαχαίρια μετά από καυγά σε μπαρ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ