Οικονομία

04 Ιουλίου 2023 08:24

Market Pass: Πότε θα καταβληθεί η τελευταία δόση

Διάβασέ μου το...

Σκέψεις για μικρή παράταση του μέτρου, ενώ όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το «Καλάθι του νοικοκυριού» θα συνεχιστεί για ακόμη αρκετούς μήνες.

Market Pass: Πότε θα καταβληθεί η τελευταία δόση
-

Δεν καταβλήθηκε τελικώς η τελευταία δόση του Market Pass την Δευτέρα, όπως ήταν προγρμματισμένο, για πολλούς από όσους είχαν επιλέξει κατάθεση σε άυλη κάρτα. Υπενθυμίζεται ότι εκείνοι που έχουν επιλέξει κατάθεση σε λογαρασμό έχουν πληρωθεί όλο το ποσό και δεν έχουν κάτι άλλο να αναμένουν.

Το Market Pass πληρωνόταν τη Δευτέρα (3/7) και πρόκειται για την πληρωμή της τελευταίας δόσης στην άυλη ψηφιακή κάρτα. Πολλοί δικαιούχοι δεν είδαν να μπαίνει το ποσό του Market Pass μέχρι αργά το απόγευμα της Δευτέρας, αλλά και νωρίς το πρωί της Τρίτης. Κανονικά οι πληρωμές θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί από το μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα της Δευτέρας. 

Στον πίνακα πληρωμών της άυλης ψηφιακής κάρτα εμφανιζόταν ότι η «η πληρωμή για τις 3 Ιουλίου 2023 είναι «ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΗ - ΣΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ». Η πληρωμή, λοιπόν, του Market Pass είναι σε εκκρεμότητα μέχρι να πιστωθούν τα χρήματα στους δικαιούχους. 

Υπάρχει δε μία υποσημείωση η οποία αναφέρει πως: «Πληρωμές σε κατάσταση: ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΗ - ΣΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ έχουν αποσταλεί στο τραπεζικό ίδρυμα και η επεξεργασία τους μπορεί να διαρκέσει έως 10 εργάσιμες ημέρες!». 

Η κυβέρνηση πάντως φαίνεται ότι προσανατολίζεται στη συνέχιση και των δύο μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας – κυρίως σε ό,τι αφορά τα τρόφιμα: πρόκειται για την παράταση τόσο του Market Pass όσο και του «Καλαθιού του νοικοκυριού».

Ακρίβεια: Τα τρία μέτρα που παρατείνονται

Το «Καλάθι του νοικοκυριού» παρατείνεται μέχρι και το τέλος του έτους, όπως και το μέτρο του μέγιστου περιθωρίου κέρδους για επιχειρήσεις που εμπορεύονται βασικά αγαθά και καύσιμα προκειμένου να μπει ένα τέλος σε φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Ταυτόχρονα εξετάζεται και η παράταση του market pass.

Ευχάριστη εξέλιξη και ο νέος γύρος επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος για τον Ιούλιο.

Market Pass

Την ίδια ώρα το οικονομικό επιτελείο «τρέχει» να εφαρμόσει άμεσα προεκλογικές δεσμεύσεις που θα δώσουν «ανάσες» στους πολίτες από το 2024. Το πρώτο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ θα έρθει προς ψήφιση στην καρδιά του καλοκαιριού.

«Τα πρώτα μέτρα, τα πρώτα προεκλογικά τα οποία θα έχουν ισχύ για την επόμενη χρονιά είναι αυτά που θα περιλαμβάνονται σε αυτό το νομοσχέδιο», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης.

Το πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνει:

  • Nέο μισθολόγιο στο Δημόσιο με αυξήσεις στους μισθούς
  • Αύξηση του αφορολογήτου κατά €1.000 για οικογένειες με παιδιά
  • .Αύξηση κατά 8% του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος
  • Αύξηση του επιδόματος μητρότητας σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες
  • Μόνιμη απαλλαγή για τους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ από τη συμμετοχή τους στα φάρμακα
  • Youth pass για νέους που ενηλικιώνονται
  • Και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για σπίτια που ασφαλίζονται για φυσικές καταστροφές.

Ακόμη, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της REAL NEWS, το νέο οικονομικό επιτελείο βάζει στο στόχαστρο τη φοροδιαφυγή με επτά όπλα:

Τη διεύρυνση των κλάδων όπου είναι υποχρεωτικές οι ηλεκτρονικές συναλλαγές αλλά και την επιτάχυνση της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS. Παράλληλα σχεδιάζεται να αναγνωρίζονται στους ελεύθερους επαγγελματίες μόνο οι δαπάνες που περνούν από τα ηλεκτρονικά βιβλία My DATA καθώς 7 στους 10 συνεχίζουν να δηλώνουν «μη πιστευτά» κέρδη έως 10.000 ευρώ. Πρόσθετα εργαλεία, η ενίσχυση της εφαρμογής «Appodixi» με την υλοποίηση του κινήτρου της χρηματικής αμοιβής για όσους καταγγέλλουν «μαϊμού» αποδείξεις, η αναμόρφωση των κινήτρων για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές αλλά και η επανεξέταση της φορολοταρίας.

«Θα βάλουμε κάτω όλα τα χρονοδιαγράμματα, θα δούμε ρεαλιστικά τι μπορεί να επιταχυνθεί», είπε στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» ο Χάρης Θεοχάρης.

Τέλος επιστρατεύεται και η τεχνητή νοημοσύνη ώστε να εντοπίζεται, μεταξύ άλλων, ποιες φορολογικές δηλώσεις είναι αληθείς και ποιες ψευδείς.

Ειδήσεις σήμερα:

Οινόφυτα: Φωτιά σε εργοστάσιο με χρώματα και βερνίκια

Καστοριά: Αρκούδα ξέθαψε νεκρό στην Ασπροκκλησιά (βίντεο)

Επεισόδια στο Πάρκο Δρακοπούλου - Μπακογιάννης: η ανάπλαση θα γίνει (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ