Υγεία - Περιβάλλον

27 Ιουλίου 2023 18:59 Τελευταία ενημέρωση : 27 Ιουλίου 2023 20:17

Έβρος: χαλάζι μετά τον καύσωνα στο Διδυμότειχο (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Ακραία η εναλλαγή του καιρού στο βορειότερο μέρος της χώρας, με το Διδυμότειχο να έχει έντονη χαλαζόπτωση.

Έβρος: χαλάζι μετά τον καύσωνα στο Διδυμότειχο (εικόνες)
-

Μετά τα απανωτά κύματα καύσωνα σε ολόκληρη την χώρα, το σκηνικό φαίνεται να αλλάζει στο βορειότερο τμήμα, με ξαφνικά μουρίνια και καταιγίδες τόσο στην Ανατολική Μακεδονία όσο και στην Θράκη. 

Σύμφωνα με ανάρτηση του διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, στο Διδυμότειχο, ο καιρός έδειξε την ... άγρια πλευρά του το μεσημέρι της Πέμπτης, με έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή. 

Υπενθυμίζεται ότι οι μέγιστες τιμές θερμοκρασίας σήμερα, Πέμπτη 27 Ιουλίου, προβλέπονται να υποχωρήσουν έως και 14 °C σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές της Τετάρτης (26/07). Η θερμοκρασία θα επανέλθει κοντά στον μέσο κλιματικό όρο, δηλαδή τη μέση τιμή της περιόδου 1991-2020.

Χαλάζι - Διδυμότειχο

Σήμερα, Πέμπτη στην ανατολική Μακεδονία, τις ανατολικές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές καταιγίδες συνοδευόμενες από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια). Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σχεδόν σε όλη τη χώρα (κατά 8 με 10 βαθμούς). Οι μέγιστες θα φτάσουν στα βόρεια τους 32 με 33, στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στη Ρόδο - Ελάφια: Γέννησε τον Νικήτα και μετά κάηκε ζωντανή (εικόνα)

Κασιδιάρης - Σπαρτιάτες: “Φωτιές” από την στήριξη Φλώρου για τον Δήμο Αθηναίων

Πτώση Canadair: Η Βουλή υιοθετεί το αγέννητο παιδί του Χρήστου Μουλά