Αθλητικά

21 Αυγούστου 2023 17:25 Τελευταία ενημέρωση : 21 Αυγούστου 2023 23:21

Μητσοτάκης – Πλένκοβιτς: Τι είπαν για τις προφυλακίσεις των Κροατών οπαδών

Διάβασέ μου το...

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Κροάτη ομόλογο του, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Μητσοτάκης – Πλένκοβιτς: Τι είπαν για τις προφυλακίσεις των Κροατών οπαδών
-

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρωθυπουργός της Κροατίας εξέφρασε στον Πρωθυπουργό τα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια και την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Σχετικά με το ζήτημα της προσωρινής κράτησης Κροατών, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε επικοινωνία για σχετική ενημέρωση.

Οι δύο ηγέτες εξάλλου αντάλλαξαν απόψεις για τις διμερείς σχέσεις και τις περιφερειακές εξελίξεις με επίκεντρο τα Δυτικά Βαλκάνια. Συζητήθηκαν ακόμη, θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Φλωρίδης - Μαλένικα

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Γιώργος Φλωρίδης είχε συνάντηση, σήμερα το απόγευμα στο γραφείο του, με τον ομόλογό του Υπουργό της Κροατίας, κ. Ivan Malenica.

Κατά τη  διάρκεια της συνάντηση τους, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Κροατίας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία του φιλάθλου στη Νέα Φιλαδέλφεια και την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Ο κ. Φλωρίδης  ανέφερε στον Κροάτη ομόλογό του ότι αναμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών με σεβασμό στην ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης και οφείλουμε να εμπιστευτούμε την κρίση της. Επίσης, κατέστη σαφές ότι το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα, γεγονός που αποδέχθηκε ο Κροάτης ομόλογός του.

Ο κ. Φλωρίδης διευκρίνισε επίσης ότι η έρευνα διεξάγεται πολύ προσεκτικά. Ο κ.  Malenica εξέφρασε την προθυμία των αρμόδιων κροατικών αρχών να συνδράμουν στις έρευνες των ελληνικών αρχών.


Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο - Βάρκιζα: Υπερήλικας ο οδηγός που σκότωσε τον 40χρονο στην παραλιακή (εικόνες)

Μύκονος: Σκοτώθηκε πέφτοντας σε βράχια με το τέντερ

Ερμού: Επίθεση με μαχαίρι μετά από καβγά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ