Κόσμος

23 Αυγούστου 2023 20:19 Τελευταία ενημέρωση : 25 Αυγούστου 2023 12:16

Ρωσία: Νεκρός ο Πριγκόζιν σε αεροπορικό δυστύχημα

Διάβασέ μου το...

Ο επικεφαλής των μισθοφόρων της Wagner, που είχε προσπαθήσει να καταλάβει το Κρεμλίνο, σκοτώθηκε λίγες εβδομάδες μετά τα επεισόδια που προκάλεσαν την οργή του Πούτιν.

Ρωσία: Νεκρός ο Πριγκόζιν σε αεροπορικό δυστύχημα
-

Ο επικεφαλής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στη Ρωσία, μαζί με άλλους εννέα επιβαίνοντες σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ιδιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στη ρωσική περιοχή Τβερ, βορείως της Μόσχας, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλοι όσοι επέβαιναν σε αυτό είναι νεκροί, ανακοίνωσε στο Telegram το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Συγκλονίζει βίντεο από τα συντρίμμια του αεροσκάφους που έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

 «Ο επικεφαλής της Ομάδας Βάγκνερ, ήρωας της Ρωσίας, ένας αληθινός πατριώτης, ο Γεβγκένι Βικτόροβιτς Πριγκόζιν, σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα ενεργειών προδοτών στη Ρωσία», αναφέρει ανάρτηση του «Grey Zone», λογαριασμού στην πλατφόρμα Telegram ο οποίος πρόσκειται στη Wagner και δημοσίευε κατά καιρούς βιντεοσκοπημένα μηνύματα του αρχηγού της εταιρίας μισθοφόρων.

«Ακόμη και στην κόλαση θα είναι ο καλύτερος! Ζήτω η Ρωσία!», καταλήγει η σχετική ανάρτηση που συνοδεύεται από φωτογραφία του Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος φέρεται να ήταν μεταξύ των 10 επιβαινόντων σε αεροσκάφος που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα στην περιφέρεια Τβερ, βόρεια της Μόσχας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Φωτιές – Κεφαλονιά: Εποχικός πυροσβέστης συνελήφθη για 6 εμπρησμούς!

Ηράκλειο: Βγήκαν μαχαίρια μεταξύ πρώην συμπεθέρων!

Φωτιές στην Αττική: Καπνός και στάχτη έχουν “πνίξει” το Λεκανοπέδιο (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ