Κοινωνία

03 Σεπτεμβρίου 2023 11:28

Ζαχαράκη: Επέκταση στο επίδομα μητρότητας - Εθνικό Σχέδιο για το Δημογραφικό

Διάβασέ μου το...

Ποια μέριμνα θα υπάρξει για το επίδομα μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες και για τα περιστατικά βίας κατά των παιδιών.

Ζαχαράκη: Επέκταση στο επίδομα μητρότητας - Εθνικό Σχέδιο για το Δημογραφικό
-

«Με την ίδρυση του υπουργείου Οικογένειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει την πρόνοια στην καρδιά της κυβερνητικής πολιτικής», ανέφερε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη

Η κ. Ζαχαράκη προανήγγειλε ότι «μέσα στο 2024 θα υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο για το δημογραφικό και την οικογένεια» και επισήμανε ότι «ένα άτομο με αναπηρία θέλει κυρίως πρόσβαση στην εργασία. Αυτό θα στοχεύσουμε να αυξήσουμε». 

Παράλληλα, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας τόνισε ότι θα δημιουργηθεί επιτροπή για τα περιστατικά βίας προς τα παιδιά καθώς - όπως υπογράμμισε- «βλέπουμε ότι είναι αυξανόμενα τα περιστατικά βίας και προς τα παιδιά αλλά και ανάμεσα στα παιδιά». 

Αναφερόμενη στην επέκταση του επιδόματος μητρότητας σε γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες, η κ. Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι «θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε γυναίκα για την εναρμόνιση της προσωπικής και της επαγγελματικής ζωής. Αυτή η επέκταση του επιδόματος έρχεται να συνδεθεί με τη συνολική στρατηγική του υπουργείου»

Πηγή: Skai.gr

Ειδήσεις σήμερα:

ΔΕΘ - Μητσοτάκης: Οι 4 άξονες της οικονομικής πολιτικής

Ρονάλντο: Ιστορικό γκολ… στην νίκη Αλ Νασρ (βίντεο)

Σολτς: Τραυματίστηκε ο Καγκελάριος της Γερμανίας 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ