Κόσμος

10 Σεπτεμβρίου 2023 14:55

G20: Συνάντηση Ερντογάν – Αλ Σίσι σε “θερμό κλίμα”

Διάβασέ μου το...

Θετικό ήταν το κλίμα της συνάντησης του Τούρκου Προέδρου με τον Αιγύπτιο ομόλογό του.

G20: Συνάντηση Ερντογάν – Αλ Σίσι σε “θερμό κλίμα”
-

 Mε τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι συναντήθηκε σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου της G20 στο Νέο Δελχί, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο ηγέτες συνομίλησαν παρουσία πολλών μελών των αντιπροσωπειών τους. Συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας-Αιγύπτου, η αύξηση του εμπορικού όγκου, η νέα συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα.

Επισημαίνοντας ότι οι σχέσεις έχουν εισέλθει σε μια νέα εποχή με τους αμοιβαίους διορισμούς πρεσβευτών, ο ΤατίπΕρντογάν εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι διμερείς σχέσεις θα φτάσουν το συντομότερο δυνατό στο επίπεδο που τους αξίζει.

G20 - ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΑΛ ΣΙΣΙ

Τονίζοντας ότι η υποστήριξη που παρέχει η αιγυπτιακή διοίκηση σε Τούρκους επενδυτές και εταιρείες είναι σημαντική, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι αποδίδουν επίσης σημασία στην αναζωογόνηση της συνεργασίας στους τομείς του LNG, της πυρηνικής ενέργειας, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Σορός εντοπίστηκε στον Σαρωνικό

Fast Ferries: Έδεσε στη Ραφήνα μετά από πολύωρη περιπέτεια

Καιρός: Αίθριος με τοπικές νεφώσεις την Κυριακή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ