Κοινωνία

18 Σεπτεμβρίου 2023 19:48 Τελευταία ενημέρωση : 18 Σεπτεμβρίου 2023 22:15

Παύλος Φύσσας: συγκέντρωση για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Κερατσίνι στο μνημείο που έχει στηθεί εκεί που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.

Παύλος Φύσσας: συγκέντρωση για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του (εικόνες)
-

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (18/9) στο Κερατσίνι, στη μεγάλη αντιφασιστική κινητοποίηση, δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Στην εκδήλωση συμμετείχαν συλλογικότητες, σωματεία, μαθητές και εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που έγινε στο μνημείο του αδικοχαμένου αντιφασίστα μουσικού, στο σημείο που δέχτηκε τα δολοφονικά χτυπήματα με μαχαίρι, απεύθυναν χαιρετισμούς ο σύλλογος πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας», ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και ο Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος.

ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ - ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Παρόντες, βέβαια, ήταν και οι γονείς του, Παναγιώτης και Μάγδα. Η μητέρα του ασπάστηκε τη μορφή του γιού της στο μαρμάρινο μνημείο, ενώ ο πατέρας του απαθανατίστηκε αγκαλιά με τον Γιάννη Μάγγο, που επίσης έχασε με τραγικό τρόπο το γιο του, Βασίλη, το 2020.

Ακολούθησε πορεία στη μάντρα του μπλόκου της Κοκκινιάς.

ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ - ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ - ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ - ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Προσαγωγές και συλλήψεις

Σε 11 προσαγωγές και μια σύλληψη για απείθεια προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, στο περιθώριο της πορείας για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το απόγευμα της Δευτέρας (18/9).

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες οι προσαχθέντες έχουν μεταφερθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Πορεία και στην Θεσσαλονίκη

Το πανό των φοιτητικών συλλόγων που έγραφε «10 χρόνια μετά δεν ξεχνάμε: Ο Παύλος ζει» ήταν μπροστά στην πορεία που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στην αντιφαστιστική πορεία, που ξεκίνησε από την Καμάρα, έδωσαν το »παρών», ακόμη, συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Αισθητή ήταν η παρουσία της Αστυνομίας.

Πορεία - Παύλος Φύσσας - Θεσσαλονίκη

Πορεία - Παύλος Φύσσας - Θεσσαλονίκη

Πριν ξεκινήσει η πορεία, η Αστυνομία προχώρησε σε 8 προσαγωγές κατά τη διάρκεια ελέγχου, στη συμβολή των οδών Φιλίππου με Αγίας Σοφίας. Μία από αυτές, μετατράπηκε σε σύλληψη.

Φωτογραφίες: rthess.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα: Ξέχασαν παιδί σε σχολικό λεωφορείο

Θερμαϊκός: Ψαράδες εντόπισαν νεκρή αγελάδα να επιπλέει στη θάλασσα (εικόνες)

Μηχανοκίνητος αθλητισμός: Νεκρός ο Φίλιπο Μομέτο - Ήταν μόλις 24 ετών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ