Τεχνολογία - Επιστήμη

30 Σεπτεμβρίου 2023 21:58 Τελευταία ενημέρωση : 30 Σεπτεμβρίου 2023 22:04

“Daniel” και “Elias”: Η πρώτη “σύγκριση” των δύο κακοκαιριών (πίνακας)

Διάβασέ μου το...

Ποιο από τα δύο φαινόμενα παρουσίασε μεγαλύτερο ύψος βροχόπτωσης και ποιες περιοχές επλήγησαν από καθένα. Τα στοιχεία από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

“Daniel” και “Elias”: Η πρώτη “σύγκριση” των δύο κακοκαιριών (πίνακας)
-

Η Θεσσαλία και η Εύβοια είναι από τις περιοχές της χώρας που δέχτηκαν πολύ μεγάλα ύψη βροχής κατά τη διάρκεια των κακοκαιριών «Daniel» και «Elias».

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα ύψη αυτά όπως τα κατέγραψαν μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, με στόχο μια πρώτη σύγκρισή τους.

DANIEL - ELIAS

Τα ύψη βροχής που καταγράφηκαν κατά την κακοκαιρία Daniel ήταν μεγαλύτερα στη Θεσσαλία, ενώ στην Εύβοια (με εξαίρεση τους σταθμούς σε Ωρεούς και Στενή) τα ύψη βροχής της κακοκαιρίας Elias ήταν μεγαλύτερα.

Η σύγκριση των κακοκαιριών στην πόλη του Βόλου

Σε ότι αφορά τον σταθμό της πόλης του Βόλου, παρότι τα αθροιστικά ύψη βροχής της κακοκαιρίας Daniel ήταν μεγαλύτερα από αυτά της κακοκαιρίας Elias, η δεύτερη εκδηλώθηκε με πιο ραγδαίες βροχοπτώσεις. Έτσι το μέγιστο αθροιστικό ύψος βροχής 6ώρου κατά την κακοκαιρία Daniel ήταν 159,6 χιλιοστά (05/09, 06:10-12:10) ενώ το μέγιστο αθροιστικό ύψος βροχής 6ώρου της κακοκαιρίας Elias ήταν 201.6 χιλιοστά (27/09, 16:30-22:30), μεγαλύτερο επομένως κατά περίπου 26%.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι του Βόλου έχουν υποστεί ολοκληρωτικές καταστροφές, αφού οι δύο κακοκαιρίες χτύπησαν την πόλη μέσα σε μόλις λίγες ημέρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Μεσολόγγι: Η τελευταία ανάρτηση της γυναίκας που διαμελίστηκε από την κρεατομηχανή

Μπακογιάννης: η αστυνόμευση στην Αθήνα, η ποιότητα ζωής και το μποστάνι της Κοσιώνη (βίντεο)

Κακοκαιρία “Elias” - Βόλος: Λάσπη έχει καλύψει γειτονιές και προάστια (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ