Υγεία - Περιβάλλον

17 Οκτωβρίου 2023 16:41 Τελευταία ενημέρωση : 17 Οκτωβρίου 2023 22:04

“Βενιζέλειο Νοσοκομείο”: Παύθηκε η διοίκηση με εντολή Χρυσοχοΐδη

Διάβασέ μου το...

Χθες, ο υπουργός είχε ζητήσει συγγνώμη από ασθενείς και συνοδούς για την ταλαιπωρία που υφίσταντο.

“Βενιζέλειο Νοσοκομείο”: Παύθηκε η διοίκηση με εντολή Χρυσοχοΐδη
-

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύονται από τα καθήκοντά τους ο Διοικητής και η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο- Πανάνειο» (ΓΝΒΠ).

Χθες, ο υπουργός είχε ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία από τις αναβολές των χειρουργείων στο Ηράκλειο, και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη πλήρως ως αρμόδιος υπουργός, ζητώντας συγγνώμη από τους πολίτες του Ηρακλείου για την πολλή ταλαιπωρία που υπέστησαν», ανέφερε χθες ο κ. Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι «αυτή η κατάσταση δεν είναι αποδεκτή από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό».

Σε ανακοίνωση του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αναφέρεται «Σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Κρήτης, το Βενιζέλειο Γ.Ν. Ηρακλείου, τα επικοινωνιακά παιχνίδια δεν σταματούν από την κυβέρνηση και το επιτελικό κράτος. Το τελευταίο διάστημα μετά από απόφαση της συνέλευσης του χειρουργικού τομέα αποφασίστηκε να σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία λόγω έλλειψης ιατρικού και λοιπού προσωπικού. Το θέμα θίξαμε αρκετές φορές στο μεσοδιάστημα κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία. 

Το Υπουργείο και ο Υπουργός απόντες από τη διαχείριση του προβλήματος για περισσότερο από ένα μήνα. Μόλις χθες ο Υπουργός μας ενημέρωσε για την πρόσληψη ιδιωτών ιατρών αναισθησιολόγων ώστε να καλύψουν τις ανάγκες. Η αντίδρασή του αρκετά καθυστερημένη και ελλιπής. Σήμερα ανακοινώνει την παύση από τα καθήκοντά τους του Διοικητή και της Αναπληρώτριας διοικήτριας του εν λόγω νοσοκομείου.

Μεταθέτει την ευθύνη των προσλήψεων μόνιμου και τακτικού προσωπικού στους υφισταμένους του. Η επικοινωνία καλά κρατεί. Η κατάσταση αυτή επικρατεί στην πλειοψηφία των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων της χώρας. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να διαχειριστεί την κατάσταση στην οποία η ίδια έχει οδηγήσει το Ε.Σ.Υ. Η εμπιστοσύνη των πολιτών στις δημόσιες δομές Υγείας πλήττεται βάναυσα και η κυβέρνηση φέρει βαρύτατες ευθύνες».

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο Αίας Μανθόπουλος

Euro 2024 - Εθνική Ελλάδος: Ο “δρόμος” της πρόκρισης περνά από τα play off του Nations League

Καταγγελία: Οδηγός σχολικού λεωφορείου ξυλοκόπησε ΑμεΑ μετά από τροχαίο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ