Κόσμος

17 Οκτωβρίου 2023 23:08

Ισραήλ - IDF: Η Χαμάς χτύπησε το νοσοκομείο στην Γάζα από λάθος! (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Για αποτυχημένη εκτόξευση ρουκετών από την Χαμάς, που προκάλεσε την εκατόμβη νεκρών, κανει λόγο επισήμως το Ισραήλ. Τριήμερο πένθος κήρυξε ο Αμπάς.

Ισραήλ - IDF: Η Χαμάς χτύπησε το νοσοκομείο στην Γάζα από λάθος! (εικόνες)
-

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) δήλωσαν ότι μια πρώτη έρευνα δείχνει ότι η έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας προκλήθηκε από αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλων της Χαμάς.

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF), υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, ανέφερε πως διερευνώνται οι αναφορές για βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα. «Υπάρχουν πολλές ψευδείς αναφορές από τη Χαμάς» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων.

«Λανθασμένη εκτόξευση ρουκέτας» από τη Χαμάς

Ήδη έχουν κυκλοφορήσει και βίντεο από την ισραηλινή πλευρά που υποστηρίζουν ότι οι μαζικές απώλειες στο νοσοκομείο στην πόλη της Γάζας ήταν το αποτέλεσμα μιας λανθασμένης εκτόξευσης ρουκέτας από τη Χαμάς, καθώς τη συγκεκριμένη ώρα δεν υπήρχε εναέρια δραστηριότητα από τον ισραηλινό στρατό.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα, σε τουλάχιστον 500 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση στο νοσοκομείο Αl-Ahli Arab Baptist Hospital.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του παλαιστινιακού θύλακα έκανε λόγο νωρίτερα για τουλάχιστον 300 «μάρτυρες», ενώ αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων έχει εγκλωβιστεί στα ερείπια.

Το Al Jazeera μετέδωσε ότι πολλά από τα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά. Υπάρχουν αναφορές και για επίθεση σε σχολείο.

Το αμερικανικό δίκτυο NBC News μετέδωσε σχόλια από εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, ο οποίος δήλωσε ότι το νοσοκομείο που χτυπήθηκε σήμερα στη Γάζα δεν ήταν στόχος.

«Ένα νοσοκομείο είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο κτίριο και δεν αποτελεί στόχο των IDF (Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας)», είπε.

«Οι IDF διεξάγουν αυτή τη στιγμή έρευνα και όπως πάντα δίνουν προτεραιότητα στην ακρίβεια. Προτρέπουμε όλους να προχωρούν με προσοχή όταν μεταφέρουν πληροφορίες για μια τρομοκρατική οργάνωση».

«Όλος ο κόσμος γνώριζε: Οι βάρβαροι τρομοκράτες στη Γάζα είναι αυτοί που επιτέθηκαν στο νοσοκομείο στη Γάζα, όχι οι IDF. Αυτός που δολοφόνησε βάναυσα τα παιδιά μας, δολοφονεί και τα παιδιά του»., γράφει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπ. Νετανιάχου.

.

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο Αμπάς

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, κήρυξε τριήμερο πένθος μετά τη φερόμενη αεροπορική επιδρομή στο νοσοκομείο Al-Ahli Arabi Baptist στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Παράλληλα, ακύρωσε την συνάντηση του με τον Τζο Μπάιντεν την Τετάρτη στην Ιορδανία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ