Κόσμος

22 Οκτωβρίου 2023 11:48

Ισραήλ - Γάζα: Να παρέμβει άμεσα η Τουρκία, λέει ο Μπαχτσελί

Διάβασέ μου το...

Τελεσίγραφο του ηγέτη του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί για την Γάζα.

Ισραήλ - Γάζα: Να παρέμβει άμεσα η Τουρκία, λέει ο Μπαχτσελί
-

Σε ανάρτηση του, ο ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί., καλεί σε άμεση επέμβαση στην Λωρίδα της Γάζας, σε περίπτωση που οι επιθέσεις του Ισραήλ δεν σταματήσουν μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Στη δήλωσή του που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί αναφέρει ότι «η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί τις κατά συρροή δολοφονίες στη Γάζα σαν να βλέπει ταινία τρόμου. Δεν υπάρχει αντίδραση. Τα όργανα λήψης αποφάσεων και κυρώσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είναι κλειδωμένα. Ακόμη και προσωρινή κατάπαυση του πυρός δεν μπόρεσε να κηρυχθεί λόγω του βέτο των ΗΠΑ. Δεν προέκυψε τίποτα από τη συνάντηση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας. Πέρα από απλά μηνύματα καταδίκης, δεν έχει ακουστεί καμία προσπάθεια ή πρόθεση να ληφθούν μέτρα. Η 'Σύνοδος Κορυφής της Ειρήνης για τη Γάζα’ που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο δεν έχει μέχρι στιγμής αποφέρει αποτελέσματα».

Σύμφωνα με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί «ως Εθνικιστικό Κίνημα, το κάλεσμά μας είναι το εξής: Εάν δεν επιτευχθεί εκεχειρία εντός 24 ωρών από σήμερα, εάν οι επιθέσεις δεν σταματήσουν, εάν συνεχίσουν να πέφτουν βόμβες στους καταπιεσμένους, λέω ανοιχτά στο έθνος μου ότι η Τουρκία πρέπει γρήγορα να δράσει και να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, δεδομένων των ιστορικών, ανθρωπιστικών και θρησκευτικών ευθυνών της. Εναπόκειται σε εμάς να αναλάβουμε την αποστολή προστασίας της Γάζας. Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι έτοιμη να κάνει τη Γάζα πόλη των ευτυχισμένων παιδιών και μια ισλαμική πόλη, όπου τα αδέρφια και οι αδελφές μας θα ζουν με ειρήνη και ασφάλεια. Ορκίζομαι στο Θεό, είναι ικανή για αυτό! Ο Πρόεδρός μας στέκεται δίπλα στο τουρκικό έθνος και σε όλους τους πιστούς στον ενεργό και πολυδιάστατο διπλωματικό του αγώνα»

Ο Πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου κόμματος Ευδαιμονίας Τεμέλ Καραμολλάογλου και ο πρόεδρος του συμπολιτευόμενου κόμματος Νέας Ευημερίας Φατίχ Ερμπακάν, δήλωσαν ήδη δημόσια στήριξη στο ιδιόμορφο ‘τελεσίγραφο’ Μπαχτσελί.

Ειδήσεις σήμερα:

Κασσελάκης για άρθρα: Δεν θυμάμαι τι έγραφα, ήμουν 24 ετών!

ΗΠΑ: Μάνα σκότωσε τα δίδυμα παιδιά της (βίντεο)

Πυρηνέλαιο: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ