Πολιτική

24 Οκτωβρίου 2023 07:31 Τελευταία ενημέρωση : 24 Οκτωβρίου 2023 08:33

Βίτσας: Δεν θα φύγουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ - Πρέπει να μιλήσει ο Τσίπρας (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

“Ο Κασσελάκης μου είπε ότι είναι πιο αριστερός από μένα”, σχολίασε δηκτικά ο κ. Βίτσας, κάνοντας λόγο για ρετσινιά σε βάρος του. Τι είπε για Κασσελάκη – Πολάκη και τις απειλές κατά στελεχών.

Βίτσας: Δεν θα φύγουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ - Πρέπει να μιλήσει ο Τσίπρας (βίντεο)
-

Το μήνυμα ότι «δεν έχω καμία διάθεση να φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ» έστειλε το πρωί της Τρίτης ο Δημήτρης Βίτσας το ένα από τα τρία στελέχη του κόμματος που διέγραψε το βράδυ της Δευτέρας ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στα social media.

«Δεν έχει νόημα να βγάλουμε τις πολιτικές περγαμηνές του καθενός», είπε δηκτικά ο Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», λίγες ώρες μετά την παραπομπή του από τον Στέφανο Κασσελάκη για διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τους Νίκο Φίλη και Πάνο Σκουρλέτη. 

«Ο Παύλος Πολάκης έγινε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ το 2014 και ήμουν από αυτούς που τον έκαναν μέλος μετά από μια επίσκεψη στο Ηράκλειο. Δικαιούται να έχει άποψη να διαγραφούν όλοι και να μείνει μόνος του ή με λίγους και αυτό θεωρεί ότι θα πάει τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά. Εγώ λέω θα τον πάει πίσω. Δεν μπορώ να καταλάβω και αυτό το μένος, δηλαδή “διάγραψε τους!”», είπε ερωτηθείς για την στάση του κ. Πολάκη. 

Σε ότι αφορά τα διαδικαστικά, μετά την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ο Δημήτρης Βίτσας είπε ότι «Δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου, θα πρέπει να εγκριθεί από την πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας». 

«Εγώ μπορώ να συνυπάρξω με τον Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με δίκαιους όρους. Αν υπάρχει συνέχεια η δαμόκλειος σπάθη της διαγραφής πάνω από το κεφάλι μου, έχει νόημα τέτοια συνύπαρξη;», αναρωτήθηκε ο Δημήτρης Βίτσας, ενώ απαντώντας στις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη και άλλων περί υπονόμευσης του Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην Γραμματέας του κόμματος είπε «Πρέπει να μας πει τι έκανε ο Βίτσας και εμπόδισε τον Αλέξη Τσίπρα, αλλιώς είναι μια ρετσινιά που πετάγεται από εδώ και από εκεί στα social media ό,τι υπονόμευσα τον Τσίπρα». 

Ο Δημήτρης Βίτσας επεσήμανε με νόημα πως «Μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα στήσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κάναμε τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και όχι μία φορά, χωρίς να ζητήσουμε θέσεις» και υπογράμμισε πως «πρέπει να μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά σέβομαι και την ίδια την επιλογή του Αλέξη (ενν. να μην μιλήσει). Δεν θεωρώ ότι ο Τσίπρας έχει αφήσει το κόμμα. Παραιτήθηκε από Πρόεδρος του κόμματος». 

«Είναι λάθος να λαμβάνει διοικητικά μέτρα ο Κασσελάκης, λίγο πριν το συνέδριο, όπου θα κριθούν οι επικρατέστερες απόψεις», είπε και υπογράμμισε πως «δεν έχουμε καμία διάθεση να φύγουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ». 

«Το κόμμα μας, ο ΣΥΡΙΖΑ εν προκειμένω ή δεν ξέρω αύριο τι άλλο, θα πρέπει να είναι αριστερό, οικολογικό, ριζοσπαστικό και σύγχρονο», είπε ο Δημήτρης Βίτσας. 

«Καρφώνοντας» τον Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Βίτσας είπε «Ο ίδιος λέει ότι είναι αριστερός. Εμένα μου είπε ότι είναι πιο αριστερός από μένα και του είπα “μακάρι». Δεν κάθομαι να πω ποιος είναι περισσότερο ή λιγότερο αριστερός, αυτά είναι κουταμάρες»

«Δεν θυμάμαι την ερώτηση που μου έκαναν και απάντησα “είναι μικρός θα μάθει”, συνήθως χρησιμοποιώ τέτοιες εκφράσεις για να ξεφύγω από την ερώτηση», απάντησε σε σχετικό ερώτημα.

Επεσήμανε ακόμη ότι «Είναι η πρώτη φορά που βγαίνει Πρόεδρος, κάποιος που μόλις έγινε μέλος του κόμματος Πρέπει 5 χρόνια να είσαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ για να γίνεις μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας, αλλά μηδέν χρόνος για να γίνεις Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μηδέν χρόνος και δύο ευρώ για να πας να ψηφίσεις».

Ειδήσεις σήμερα:

Ψηφιακή φορολογική ενημερότητα: 11 ερωτήσεις - απαντήσεις της ΑΑΔΕ

Μπακς - Αντετοκούνμπο: Νέο συμβόλαιο με “χρυσές αποδοχές” (εικόνες)

Missing Alert για εξαφάνιση 37χρονης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ