Κόσμος

25 Οκτωβρίου 2023 15:16

Μπαχτσελί: Δεν είμαστε ασφαλείς αν δεν είναι η Ιερουσαλήμ ασφαλής

Διάβασέ μου το...

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί καλεί την Τουρκία να παρέμβει στη Μέση Ανατολή για να προστατέψει τη Γάζα και τους "συγγενείς μουσουλμάνους". "Δε χορταίνουν αίμα οι Δυτικοί Ηγέτες αναφέρει η Γενί Σαφάκ.

Μπαχτσελί: Δεν είμαστε ασφαλείς αν δεν είναι η Ιερουσαλήμ ασφαλής
-

"Εάν η Ιερουσαλήμ, η Γάζα, το Χαλέπι, οι συγγενείς μας και οι μουσουλμάνοι αδελφοί και αδελφές μας δεν είναι ασφαλείς, υπογραμμίζω ότι κανείς με λογική και συνείδηση ??δεν θα μπορεί να μιλήσει για την ασφάλεια της Άγκυρας", ανέφερε ο ακροδεξιός ηγέτης Ντεβλέτ Μπαχτσελί και κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, καλώντας την Τουρκία να παρέμβει στην Μέση Ανατολή.

"Αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Γάζα είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Εάν δεν αναλάβουμε δράση, εάν δεν υποστηρίξουμε τις πολιτικές και διπλωματικές μας επαφές με στρατιωτική αποτροπή, είναι αναπόφευκτο μια μέρα να καταδικαστούμε σε μια κατάσταση παρόμοια με αυτή στη Γάζα, αλλά και στην Ανατολία. Είναι η κληρονομιά των προγόνων μας να αναλάβουμε την αποστολή της προστασίας της Γάζας", προσέθεσε.

Η αποστολή της προστασίας και διασφάλισης της Γάζας είναι στο τουρκικό έθνος

"Οι αγωνίες των καταπιεσμένων μας καίνε τις καρδιές. Η ουδετερότητα μπροστά στην καταπίεση είναι ατιμία. Δόξα τω Θεώ δεν είμαστε ανέντιμοι, είμαστε στο πλευρό των αδελφών μας. 24 ώρες έχουν λήξει. Η Δημοκρατία της Τουρκίας θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για πάσης φύσεως αγώνες προκειμένου να δημιουργηθεί ο εγγυητής μηχανισμός.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο από το να εμφανιστεί στη συνοριακή πύλη της Ράφα. Η Ειρηνευτική Σύνοδος Κορυφής του Καΐρου για τη Γάζα δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Ως εκ τούτου, η αποστολή της προστασίας και της προστασίας της Γάζας είναι στο τουρκικό έθνος. Είτε θα καθίσουν στο τραπέζι για μια λύση δύο κρατών παρέχοντας μια μόνιμη ατμόσφαιρα ειρήνης, είτε η Δημοκρατία της Τουρκίας θα δείξει την αντίδρασή της στο υψηλότερο επίπεδο με τον πιο γρήγορο και σκληρό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πιθανότητες.

Αν είναι απαραίτητο να πάμε στη Γάζα, ξέρουμε πώς να είμαστε παντού πριν ξημερώσει. Να μην πεθάνουν παιδιά, να μην πεθάνουν μωρά, κάτω με τους καταπιεστές και τους εγκληματίες", επεσήμανε ο Μπαχτσελί, σύμφωνα μς την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Γενί Σαφάκ - πρωτοσέλιδο

Γενί Σαφάκ: «Οι δήμιοι της γενοκτονίας»

"Οι 6 Δυτικοί ηγέτες δε χορταίνουν αίμα – Η συμμορία της γενοκτονίας"

Δηλώνοντας ότι είναι δικαίωμα του Ισραήλ η «νόμιμη άμυνα» και η «αυτοάμυνα» και ενθαρρύνοντας έτσι τον δολοφόνο, η Δύση έδωσε και πάλι με μια φωνή το πράσινο φως για τη σφαγή. Υπό την ηγεσία του προέδρου των ΗΠΑ Biden, οι ηγέτες του Καναδά, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας, και της Γερμανίας έδωσαν την πλήρη υποστήριξή τους στη γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων.

Ενώ η σύσκεψη των δυτικών ηγετών για τη «στήριξη της σφαγής» έμεινε στην ιστορία ως «μαύρη κηλίδα», από την άλλη πλευρά, οι δυτικοί ηγέτες μπήκαν στη σειρά για να οργανώσουν επισκέψεις στο κράτος τρομοκράτη. Πρώτος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ταξίδεψε στο Τελ 3 Αβίβ και δήλωσε την άνευ όρων υποστήριξή του στους δολοφόνους παιδιών. Στη συνέχεια, ο Βρετανός Π/Θ Rishi Sunak, ο Γερμανός Καγκελάριος Olaf Scholz και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen επισκέφθηκαν το Τελ Αβίβ και εξέφρασαν την υποστήριξή τους. Προ ημερών, η Ιταλίδα Πρωθυπουργός Giorgia Meloni συναντήθηκε με τον Netanyahu στο Τελ Αβίβ. 

Χθες, κι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πέταξε στο Ισραήλ και δήλωσε την υποστήριξή του στη σφαγή. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ισραηλινή πρωθυπουργία, αναφέρεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte θα επισκεφθούν το Ισραήλ αυτή την εβδομάδα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Παιδοκτόνος - Θεσσαλονίκη: ομολόγησε ο πατέρας που δολοφόνησε την κόρη του

Τουρκία: Αξιωματούχος υπερασπίζεται τη Χαμάς κρατώντας σπαθί μέσα στην Αγιά Σοφιά (βίντεο)

Φώφη Γεννηματά: ο καρκίνος, οι μάχες και η πολιτική καριέρα


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ