Πολιτική

25 Οκτωβρίου 2023 09:00 Τελευταία ενημέρωση : 25 Οκτωβρίου 2023 19:52

ΣΥΡΙΖΑ – Κοτσακάς για διαγραφές: Οι διαδικασίες που προβλέπονται για την τελική απόφαση

Διάβασέ μου το...

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε πως ο Κασσελάκης έκανε μια αξιολογική εκτίμηση και όχι διαγραφές, καθώς η διαδικασία είναι διαφορετική.

ΣΥΡΙΖΑ – Κοτσακάς για διαγραφές: Οι διαδικασίες που προβλέπονται για την τελική απόφαση
-

Ο Αντώνης Κοτσακάς, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», μίλησε για το θέμα των διαγραφών στον ΣΥΡΙΖΑ, υπό την ιδιότητα του, ως Πρόεδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Κασσελάκης δεν επέβαλλε κάποια πειθαρχική ποινή, στους Τζουμάκα, Βίτσα, Φίλη και Σκουρλέτη. Έκανε μια αξιολογική εκτίμηση για τα πρόσωπα αυτά», ξεκαθάρισε ο κ. Κοτσακάς και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί με βάση τους κανονισμούς του κόμματος.

«Η Επιτροπή Δεοντολογία απαρτίζεται από 15 μέλη. Αρχικά θα συσταθεί μια τριμελής επιτροπή η οποία θα κάνει την προδικασία, Θα ακούσει τους εμπλεκόμενους, καταγγελλόμενους και καταγγέλλοντες και θα ζητήσει μια γνωμοδότηση από τα όργανα στα οποία ανήκουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση από την Κεντρική Επιτροπή και την Πολιτική Γραμματεία. Στη συνέχεια θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας και θα λάβει την απόφαση της, η οποία είναι οριστική», τόνισε ο κ. Κοτσακάς.

Τέλος, ο κ. Κοτσακάς υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κάποιο πειθαρχικό όργανο μέχρι πρόσφατα και η Επιτροπή Δεοντολογίας θεσμοθετήθηκε στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος.

Ειδήσεις σήμερα: 

“The 2Night Show”: Γιώργος Κατσαρός και Κώστας Χατζής μίλησαν για όσα τους “δένουν”

Θεσσαλονίκη: Πατέρας σκότωσε την κόρη του

Λάρισα: το συγκλονιστικό ζεϊμπέκικο σε αμαξίδιο του αδερφού της νύφης (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ