Πολιτική

27 Οκτωβρίου 2023 20:27

Τούρκος ΥΠΕΣ για Μεταναστευτικό: Σχηματίσαμε τείχος στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Διάβασέ μου το...

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, σημείωσε πως μετά την επίσκεψη Καιρίδη δεν πέρασε κανένας μετανάστης προς την Ελλάδα.

Τούρκος ΥΠΕΣ για Μεταναστευτικό: Σχηματίσαμε τείχος στα ελληνοτουρκικά σύνορα
-

Ούτε ένας μετανάστης δεν πέρασε στην Ελλάδα έπειτα από τη συνάντησή του με τον Έλληνα Υπουργό Μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίδη, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου,  η Τουρκία έστειλε δύο τάγματα στρατιωτών στα ελληνικά και βουλγαρικά σύνορα σχηματίζοντας ένα τείχος, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια.

Ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε πως είχε συμφωνήσει με τον Δημήτρη Καιρίδη όπως η Τουρκία να μην στείλει ούτε ένα άτομο στην Ελλάδα και η Ελλάδα να μην επαναπροωθήσει ούτε ένα άτομο΄

Ο Αλί Γερλίκαγια ανέφερε ακόμη πως αυτό τον μήνα δεν πέρασε ούτε ένα άτομο, προσθέτοντας πως λειτουργεί όταν το θέλεις. Ο Γερλίκαγαι είπε ακόμη πως το μυστικό βρίσκεται στην πολιτική βούληση. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί πως έλαβε την έγκριση Ερντογάν σε όλα τα βήματα.

Στο μεταξύ η Τουρκία επισπεύδει και τα έργα της στην αμυντική βιομηχανία. 

Ο Γενικός Διευθυντής της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας δήλωσε στο Ανατολού ότι πρώτα ο Αλλάχ το πολεμικό αεροσκάφος Καάνπου κατασκευάζει η Τουρκία  θα πετάξει στο τέλος του έτους.

Ειδήσεις σήμερα:

Σύνοδος Κορυφής: Πρωτοβουλία Μητσοτάκη για μεταναστευτικό και φυσικές καταστροφές

Θεσσαλονίκη: Η δικαστική απόφαση για τη μάνα που άφησε τα παιδιά στο αυτοκίνητο μόνα τους

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: ο Ερντογάν είναι εκτός κλίματος, πολιτική λύση για την Μέση Ανατολή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ