Κόσμος

31 Οκτωβρίου 2023 11:46 Τελευταία ενημέρωση : 31 Οκτωβρίου 2023 14:01

Γάζα - Τουρκία: Διαψεύδει το βομβαρδισμό αποθηκών της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου από το Ισραήλ

Διάβασέ μου το...

Πώς διαδόθηκε η συγκεκριμένη πληροφορία και με ποια τεκμήρια και μέσα απόδειξης, τη διαψεύδει η Τουρκική Προεδρία της Δημοκρατίας.

Γάζα - Τουρκία: Διαψεύδει το βομβαρδισμό αποθηκών της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου από το Ισραήλ
-

Το Κέντρο Καταπολέμησης της Παραπληροφόρησης (υπαγόμενο στη Διεύθυνση Επικοινωνίας της Προεδρίας της Τουρκικής Δημοκρατίας) ανακοίνωσε ότι οι ισχυρισμοί που κοινοποιήθηκαν σε ορισμένους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι "Το Ισραήλ χτύπησε τις αποθήκες της Ερυθράς Ημισελήνου της Τουρκίας. Το κτίριο όπου βρίσκεται η AFAD υπέστη σοβαρές ζημιές" δεν είναι αληθείς.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Άννα Ανδρέου, εκδόθηκε σχετικά η παρακάτω ανακοίνωση: "Το υποτιθέμενο κτίριο, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από τον ισραηλινό βομβαρδισμό, είναι μια αποθήκη ανθρωπιστικής βοήθειας που ανήκει στην Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, την κατασκευή της οποίας υποστήριξε η Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος. Η Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος βοήθησε την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο στην κατασκευή του κτιρίου, τους παρέδωσε τα κλειδιά και τους άφησε τον έλεγχο. Ούτε η AFAD ούτε η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος διαθέτουν αποθήκες ή κτίρια υλικοτεχνικής υποδομής στη Γάζα. Μην βασίζεστε σε αβάσιμους ισχυρισμούς".


Ειδήσεις σήμερα:

Ασταμάτητος ο Αντετοκούνμπο σφράγισε τη νίκη για τους Μπακς (εικόνες)

“Friends”: Τα “Φιλαράκια” αποχαιρετούν τον Μάθιου Πέρι

Οικονόμου: Η Αστυνομία δεν είχε εμπλοκή στον τραυματισμό της 16χρονης στο Ηράκλειο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ