Πολιτική

14 Νοεμβρίου 2023 10:01 Τελευταία ενημέρωση : 14 Νοεμβρίου 2023 20:21

Μητσοτάκης – Ερντογάν: “Κλείδωσε” το ραντεβού για τις 7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα

Διάβασέ μου το...

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 7 Δεκεμβρίου το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας παρουσία του πρωθυπουργού και του προέδρου της Τουρκίας.

Μητσοτάκης – Ερντογάν: “Κλείδωσε” το ραντεβού για τις 7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα
-

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 7 Δεκεμβρίου το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας παρουσία του πρωθυπουργού και του προέδρου της Τουρκίας.

Αν και αρχικά είχε προγραμματιστεί για τη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη η αλλαγή έδρας αποφασίστηκε για πρακτικούς λόγους διοργάνωσης.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει: «Το πέμπτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας (ΑΣΣ) Ελλάδας-Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου κατόπιν συνεννόησης των δύο μερών».

Στην Άγκυρα δεν έχει εκδοθεί ανακοίνωση μέχρι στιγμής που να αναφέρει ότι αντί στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η συνάντηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν συναίνεσε η Άγκυρα στην αλλαγή αυτή, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, στην Τουρκία Άννα Ανδρέου. Οι δύο πλευρές προχωρούν κανονικά με τον οδικό χάρτη που συμφώνησαν στο Βίλνιους Μητσοτάκης και Ερντογάν με αποκορύφωνα τη συνάντηση της 7ης Δεκεμβρίου στην οποία θα συμμετάσχουν και οι δύο ηγέτες.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των αντιπροσωπειών για τα ΜΟΕ

Η χθεσινή συνάντηση στην Άγκυρα μεταξύ των στρατιωτικών αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν ταυτόχρονα τα Υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν από κοινού για την εκ νέου εφαρμογή και υλοποίηση των προηγουμένως συμφωνηθέντων ‘μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης’ για το 2024.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συστήσουν έναν ‘μηχανισμό επαφής’ (point of contact) προκειμένου να διατηρείται η επαφή και να διευκολύνεται η εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Η επόμενη συνάντηση θα φιλοξενηθεί από την Ελλάδα.

Η εφημερίδα Χουριέτ γράφει σήμερα ότι μεταξύ των θεμάτων που είχαν συμφωνηθεί είναι αμοιβαίες επισκέψεις στρατιωτικών ακολούθων για μεγάλες ασκήσεις, συναντήσεις αρχηγών των επιτελείων, απευθείας γραμμή μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών, απευθείας γραμμή μεταξύ Υπουργών Άμυνας και συνεργασία για πρόληψη ρύπανσης του Έβρου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Εύβοια: Έφυγε κομμάτι από τσουλήθρα και τραυμάτισε 8χρονο

Σύρος: Πέφτουν σοβάδες από τα ταβάνια σχολείου – Μαθητής πήγε στο νοσοκομείο (εικόνες)

Νέος Κόσμος: Τραμ παρέσυρε πεζό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ