Κοινωνία

27 Νοεμβρίου 2023 12:01 Τελευταία ενημέρωση : 28 Νοεμβρίου 2023 00:40

Σαλαμίνα: Ιερέας συνελήφθη για βιασμό ανήλικου

Διάβασέ μου το...

Η καταγγελία η οποία οδήγησε στη σύλληψη του θρησκευτικού λειτουργού.

Σαλαμίνα: Ιερέας συνελήφθη για βιασμό ανήλικου
-

Ένας 68χρονος ιερέας σε εκκλησία της Σαλαμίνας συνελήφθη μετά από καταγγελία ανήλικης για βιασμό.

Το παιδί, που είναι κάτω από 12 ετών, έκανε την καταγγελία τον Οκτώβριο και οι καταγγελλόμενες πράξεις έλαβαν χώρα από τον περασμένο Ιανουάριο έως τον περασμένο Ιούνιο.

Πρόκειται για Έλληνα παλιοημερολογίτη, ο οποίος σύμφωνα με κάποιες πληροφορίς είχε συλληφθεί για παρόμοιες πράξεις στο παρελθόν, κάτι που όμως δεν ευσταθεί. Ωστόσο, το 2018 γονείς ανηλίκων είχαν πάει απευθείας στον Εισαγγελέα και είχαν κάνει καταγγελία. Τότε είχε ξεκινήσει προκαταρκτική  έρευνα, ο ιερέας δικάστηκε και καταδικάστηκε σε 9 χρόνια φυλακή με αναστολή μέχρι να εκδικαστεί υπόθεση στο Εφετείο, όπου ακόμη δεν έχει γίνει η δικη.

ΣΑΛΑΜΙΝΑ - ΙΕΡΕΑΣ - ΑΣΕΛΓΕΙΑ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΟ - ΑΝΤ1

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας: 

«Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες (Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023) σε νησί του Αργοσαρωνικού, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 68χρονος ημεδαπός που τυγχάνει θρησκευτικός λειτουργός, διωκόμενος με ένταλμα για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δε συμπλήρωσε τα (12) έτη, κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε βάσει σχηματισμού δικογραφίας και καταγγελίας που είχε προηγηθεί τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την οποία σε μη επακριβώς προσδιορισθέντα χρόνο κατά το χρονικό διάστημα από Ιανουάριο έως Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ο κατηγορούμενος προέβη στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και στο χώρο που ασκούσε τα θρησκευτικά του καθήκοντα, κατασχέθηκαν ψηφιακά μέσα, το περιεχόμενο των οποίων θα ερευνηθεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια. 

Επισημαίνεται ότι ο 68χρονος έχει κατηγορηθεί για ακόμη μια φορά σε προγενέστερο χρόνο για ομοειδή αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγείται στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά».


Ειδήσεις σήμερα:

Ανταρκτική: Αποκολλήθηκε παγόβουνο τρεις φορές όσο η Νέα Υόρκη

Ναυάγιο στη Λέσβο: Αναγνωρίστηκε η σορός που εντοπίστηκε

Ανδραβίδα: Δάσκαλος “πλήρωσε” με τη ζωή του την αγάπη του για τις καρδερίνες