Κόσμος

06 Δεκεμβρίου 2023 22:42 Τελευταία ενημέρωση : 07 Δεκεμβρίου 2023 06:53

Λας Βέγκας: Πυροβολισμοί με πολλά θύματα σε πανεπιστήμιο (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Για δράστη που άνοιξε πυρ σε ένα από τα κτήρια του πανεπιστημίου κάνουν λόγο οι Αρχές, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για πολλά θύματα.

Λας Βέγκας: Πυροβολισμοί με πολλά θύματα σε πανεπιστήμιο (βίντεο)
-

Ένοπλος άνοιξε πυρ χθες Τετάρτη σε πανεπιστημιούπολη στο Λας Βέγκας (Νεβάδα, δυτικές ΗΠΑ) και σκότωσε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους, προτού διαπιστωθεί ο θάνατος και του ιδίου, ανακοίνωσε η αστυνομική διεύθυνση της πόλης, τραγωδία που προκαλεί έντονα συναισθήματα στην πόλη, που είχε ήδη υποστεί το 2017 μια από τις χειρότερες σφαγές με τη χρήση όπλων που διαπράχθηκαν ποτέ στις ΗΠΑ.

«Τρεις άνθρωποι απεβίωσαν και άλλος ένας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση», εξήγησε η αστυνομία μέσω X (του πρώην Twitter). Ο δράστης είναι επίσης νεκρός, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ακούστηκαν πυρά χθες το μεσημέρι στον χώρο όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου της Νεβάδας στο Λας Βέγκας. Η αστυνομία ζήτησε σχεδόν αμέσως να φύγουν εσπευσμένα οι πάντες από την πανεπιστημιούπολη, περίπου δυο χιλιόμετρα από την περίφημη «strip», την αρτηρία όπου λειτουργούν αρκετά καζίνο.

Αφού η αστυνομία χαρακτήρισε την επίθεση λήξασα, το πρυτανείο ζήτησε οι πάντες να μείνουν «κλεισμένοι μέσα» ώστε οι άνδρες της να μπορέσουν να αδειάσουν τα κτίρια «ένα προς ένα», ενώ ακύρωσε το σύνολο των μαθημάτων που επρόκειτο να παραδοθούν και άλλες δραστηριότητες.

«Αυτό σκοτείνιασε την πανεπιστημιούπολη» και «τώρα πρέπει να προσπαθήσουμε να δώσουμε μάχη και να το ξεπεράσουμε αυτό κι είναι απλά θλιβερό», είπε φοιτητής, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού KSNV.

Το Μητροπολιτικό Αστυνομικό Τμήμα του Λας Βέγκας, σε ανακοίνωση που ανάρτησε λίγο νωρίτερα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, δεν διευκρίνισε τις συνθήκες του περιστατικού ή την κατάσταση των θυμάτων, αλλά προέτρεψε τους κατοίκους να αποφύγουν την περιοχή.

Η αστυνομία ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη γύρω από το Beam Hall, ένα κτίριο της πανεπιστημιούπολης που στεγάζει τη Σχολή Επιχειρήσεων και άλλες εγκαταστάσεις.

Το πανεπιστήμιο δημοσίευσε ξεχωριστό μήνυμα καλώντας τους φοιτητές να απομακρυνθούν από την περιοχή.

"Ανταποκρινόμαστε σε προκαταρκτικές αναφορές για έναν Ενεργό Σκοπευτή στην πανεπιστημιούπολη του UNLV κοντά στο BEAM Hall. Φαίνεται ότι υπάρχουν πολλά θύματα αυτή τη στιγμή", ανέφερε η αστυνομία στο X.

Σε ξεχωριστή ανάρτηση, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι υπήρξε πρόσθετη αναφορά για πυροβολισμούς από την Ένωση Φοιτητών.

Ειδήσεις σήμερα:

Ταξί: Νέα απεργία την Πέμπτη

Αράχωβα - Κακοποίηση χάσκι: Ο ιδιοκτήτης του σκύλου μιλά στο “Πρωινό” (βίντεο)

Ηράκλειο - Θάνατος σε γηροκομείο: Έδωσαν καθαριστικό υγρό σε ηλικιωμένη αντί για νερό!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ