Υγεία - Περιβάλλον

11 Δεκεμβρίου 2023 13:31

Ηράκλειο: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 17χρονη που έπαθε ανακοπή τρώγοντας βούτυρο

Διάβασέ μου το...

Το αλλεργικό σοκ, η ένεση που έκανε το κορίτσι στον εαυτό του και τα 10 λεπτά που χρειάστηκαν για να ξαναχτυπήσει η καρδιά της.

Ηράκλειο: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 17χρονη που έπαθε ανακοπή τρώγοντας βούτυρο
-

Ιδιαίτερα κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για την 17χρονη μαθήτρια από το Περιστέρι η οποία ενώ βρισκόταν σε εκδρομή με το σχολείο της στο Ηράκλειο, υπέστη αλλεργικό σοκ και στην συνέχεια ανακοπή με αποτέλεσμα να καταρρεύσει στο ξενοδοχείο όπου διέμενε με τους άλλους συμμαθητές και τους συνοδούς καθηγητές της.

Όπως ανακοίνωσε το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου «Την Κυριακή 10-12-2023 διακομίστηκε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με συνοδεία Ιατρού, ανήλικη 17 ετών σε καρδιακή ανακοπή (ασυστολία). Διασωληνώθηκε και μετά από 10 λεπτά εξειδικευμένης αναζωογόνησης ανέκτησε καρδιακό ρυθμό.

Η αρτηριακή πίεση υποστηρίχθηκε με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις. Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου για σταθεροποίηση και νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας της παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη».

Υπενθυμίζεται ότι η 17χρονη μαθήτρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου, η οποία – σύμφωνα με πληροφορίες – είναι αλλεργική στα γαλακτοκομικά προϊόντα φέρεται να κατανάλωσε κατά τη διάρκεια του πρωινού στο ξενοδοχείο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, βούτυρο.

Εκδήλωσε αλλεργική αντίδραση και, καθώς ήξερε ότι ήταν αλλεργική είχε μαζί της ένεση αδρεναλίνης, την οποία, όπως πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, έκανε στον εαυτό της.

Ωστόσο, η 17χρονη υπέστη ανακοπή και παρά τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών συνοδών, αλλά και του γιατρού και των διασωστών του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο ξενοδοχείο, δεν κατέστη δυνατό να βοηθηθεί. Της τοποθετήθηκε ειδική μάσκα και διακομίστηκε στο Βενιζέλειο, όπου οι γιατροί την επανέφεραν.

Ειδήσεις σήμερα:

Καλλιθέα: Κινηματογραφική καταδίωξη και σύλληψη ληστή

Άγριοι σκύλοι – Θεσσαλονίκη: Κωφάλαλος κηπουρός ήταν εκεί, αλλά αδυνατούσε να ακούσει της φωνές του θύματος (βίντεο)

Βριλήσσια: Καταστηματάρχης είχε βάλει κρυφές κάμερες στις γυναικείες τουαλέτες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ