Κόσμος

19 Δεκεμβρίου 2023 10:22

Ισλανδία: Εξερράγη το ηφαίστειο Ρέικιανες (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

"Συντριβάνια" λάβας από την έκρηξη του ηφαιστείου χαρίζουν συγκλονιστικές εικόνες. Είχαν προηγηθεί εβδομάδες έντονης σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Ισλανδία: Εξερράγη το ηφαίστειο Ρέικιανες (εικόνες)
-

Εξερράγη το βράδυ της Δευτέρα (19/12) το ηφαίστειο Ρέικιανες στην Νότια Χερσόνησο της Ισλανδίας, μετά από εβδομάδες έντονης δραστηριότητας. Τον προηγούμενο μήνα, οι αρχές είχαν εκδόσει εντολή εκκένωσης για το ψαροχώρι Γκρίνταβικ, το οποίο αριθμεί 4.000 κατοίκους και βρίσκεται νότια του ηφαιστείου. 

Σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα κοινωνικά δίκτυα, φαίνονται συντριβάνια λάβας τα οποία φτάνουν μέχρι και τα 100 μέτρα ύψος, ενώ οι λάμψεις από τις εκρήξεις, έγιναν ορατές μέχρι και στην πρωτεύουσα της χώρας, το Ρέικιαβικ.

Σύμφωνα με τις αρχές, και χάρις την έγκαιρη εκκένωση,  δεν απειλούνται ανθρώπινες ζωές. Παρ' όλ' αυτά, έχει εκδοθεί ανακοίνωση, η οποία προειδοποιεί τους πολίτες να μην πλησιάζουν την περιοχή. 

Είναι η τέταρτη και μεγαλύτερη έκρηξη στην περιοχή από το 2021, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ισλανδίας. Ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Bjarne Benediktsson, ανέφερε σε ανάρτηση του στο κοινωνικό δίκτυο X, πως το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ, θα παραμείνει ανοιχτό και δεν θα υπάρξουν αναστατώσεις στις πτήσεις από και προς την χώρα.

Ισλανδία - Ηφαίστειο - Έκρηξη

Ειδήσεις σήμερα: 

Καιρός: άνοδος θερμοκρασίας την Τρίτη

“The 2Night Show” - Ράντου: Είμαι ο κλασικός τύπος “κακιάς πεθεράς” (βίντεο)

Πυροβολισμοί στο Γκάζι – 33χρονος: Οι Κρητικοί μας ακολούθησαν στο αυτοκίνητο