Κοινωνία

20 Δεκεμβρίου 2023 11:47

Βία ανηλίκων - Αγία Παρασκευή: “Ζήσαμε με κατοχές αλλά δεν ζήσαμε αυτά”, λέει ο παππούς του 16χρονου (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τι είπε ο παππούς του ανήλικου μετά την επίθεση εις βάρος του εγγονού του στην Αγία Παρασκευή.

Βία ανηλίκων - Αγία Παρασκευή: “Ζήσαμε με κατοχές αλλά δεν ζήσαμε αυτά”, λέει ο παππούς του 16χρονου (βίντεο)
-

Ακόμα ένα περιστατικό βίας με πρωταγωνιστές ανήλικους σημειώθηκε στην Αγία Παρασκευή

Συγκεκριμένα, το περασμένο Σάββατο πέντε 16χρονοι επιτέθηκαν και λήστεψαν ανήλικο στην πλατεία Αγίας Παρασκευής. Οι δύο εξ' αυτών χαστούκισαν τον νεαρό, ενώ ενά τρίτος βιντεοσκοπούσε το συμβάν. Οι δράστες έκλεψαν το πορτοφόλι του θύματος και στην συνέχεια τον απείλησαν, ότι εάν δεν τους δώσει το απόγευμα της ίδιας μέρας 350 ευρώ θα τον ξυλοκοπήσουν. 

Ο πατέρας του ανήλικου, κατήγγειλε το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι δράστες έστελναν μηνύματα στον γιο του ζητώντας του τα λεφτά. Μάλιστα, το θύμα γνώριζε την αδερφή ενός εκ των δραστών και για αυτόν τον λόγο συναντήθηκε μαζί τους στην πλατεία. 

Εξαιτίας της αυξημένης παραβατικότητας ανηλίκων, η ΕΛΑΣ προέβη σε ειδικές επιχειρησιακές δράσεις στα Βόρεια Προάστια αλλά και στον Άλιμο. Σκοπός είναι η συλλογή στοιχείων ανήλικων που εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας παραβατικότητας.

«Ζήσαμε με κατοχές, αλλά δεν ζήσαμε αυτά. Είμαι τώρα έξω φρενών, η πρώτη μου σκέψη είναι να τα βρω και δεν ξέρω και εγώ τι να κάνω. Είναι εντάξει, το είπε στον πατέρα του. Έχω αρκετές ημέρες (να τον δω) γιατί είμαστε κάπως μακριά. Οι σταθμοί μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο. Καταρχήν γιατί τους αντιμετωπίζουν τόσο ας πούμε «απαλά»; Όλους αυτούς. Γιατί δεν τους εκφοβίζουν; Γιατί δεν τους ρίχνουν και ένα ξύλο στα αστυνομικά τμήματα. Από που και ως που αντλούν αυτή την δυνατότητα; Από που;

Στις 17 του μηνός 300€. Με όσα ακούω γίνομαι έξω φρενών, με όλη αυτή την κατάσταση. Αν είναι δυνατόν τώρα παιδιά μικρά, Να μπορούν να καθορίζουν τη ζωή μας. Αν είναι δυνατόν…» ανέφερε ο παππούς του 16χρονου.

Ειδήσεις σήμερα:

Συντάξεις Ιανουαρίου και επιδόματα Δεκεμβρίου: Οι ημερομηνίες πληρωμών

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 20 Δεκεμβρίου

Καιρός - Τετάρτη: βροχές, καταιγίδες και νοτιάδες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ