Πολιτική

24 Δεκεμβρίου 2023 08:16

Υπόθεση Μπελέρη: Παραιτήθηκε ο ηττημένος δήμαρχος Χειμάρρας

Διάβασέ μου το...

Ο Εντι Ράμα είχε, ουσιαστικά, προαναγγείλει την εν λόγω παραίτηση. Ετσι, μπορεί τώρα να ανοίξει ο δρόμος για την πιθανή τοποθέτηση άλλου προσωρινού δημάρχου.

Υπόθεση Μπελέρη: Παραιτήθηκε ο ηττημένος δήμαρχος Χειμάρρας
-

Σύμφωνα με αλβανικά δημοσιεύματα, ο υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο – ο οποίος είχε χάσει από τον Φρέντι Μπελέρι στις εκλογές αλλά άρχισε να ασκεί καθήκοντα δημάρχου στο απόηχο της φυλάκισης του Μπελέρη η ορκωμοσία του οποίου ακόμη εκκρεμεί – υπέβαλε την παραίτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι σε προχθεσινή του ανάρτηση, ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα είχε χαρακτηρίσει «εκλεγμένο δήμαρχο» τον Μπελέρη και «ηττημένο υποψήφιο […] χωρίς νομιμοποίηση» τον Γκέργκι Γκόρο, παραδεχόμενος ότι έχει πια δημιουργηθεί «αδιέξοδο» το οποίο χρήζει «επίλυσης» αναφορικά με τη δημαρχία στη Χειμάρρα.

«…Η προσωρινή συνέχιση των καθηκόντων του ηττημένου υποψηφίου, ενώ ο εκλεγμένος δήμαρχος παραμένει προφυλακισμένος και ο προηγούμενος δήμαρχος στερείται νομιμότητας να ηγηθεί του δήμου απουσία του νικητή, τονίζει την ανάγκη επίλυσης αυτού του αδιεξόδου μέσω της διακοπής της θητείας του χαμένου υποψηφίου…», σημείωνε στη σχετική ανάρτησή του ο Αλβανός πρωθυπουργός, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για την παραίτηση του Γκέργκι Γκόρο η οποία, σύμφωνα με σημερινά αλβανικά δημοσιεύματα, είναι πια γεγονός.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι στην ελληνική ομογένεια στην Αλβανία επικρατεί ανησυχία για το ενδεχόμενο να διορίσει κάποιον «εκλεκτό» του ο Ράμα ως δήμαρχο Χιμάρας – έστω και προσωρινό.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Αίθριος με άνοδο της θερμοκρασίας την Κυριακή

Γάζα: Η Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ για εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες

Αστυνομικός ντύθηκε... Άη Βασίλης και συνέλαβε κακοποιούς