Κόσμος

02 Ιανουαρίου 2024 11:35 Τελευταία ενημέρωση : 02 Ιανουαρίου 2024 18:34

Τόκιο: Φωτιά σε αεροπλάνο την ώρα της προσγείωσης (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Πανικός σε πτήση που προσγειωνόταν σε αεροδρόμιο του Τόκιο. Σκηνές από το σημείο.

Τόκιο: Φωτιά σε αεροπλάνο την ώρα της προσγείωσης (βίντεο)
-

Αεροσκάφος των Ιαπωνικών Αερογραμμών τυλίχτηκε σήμερα στις φλόγες στο αεροδρόμιο του Τόκιο, το Χανέντα, έπειτα από πιθανή σύγκρουσή του με αεροσκάφος της ακτοφυλακής, και η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι 379 επιβάτες και πλήρωμα απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Ωστόσο, το TBS μετέδωσε ότι πέντε από τα έξι μέλη της ακτοφυλακής, που επέβαιναν στο αεροσκάφος της ακτοφυλακής, αγνοούνται.

Πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση ΝΗΚ δείχνουν το αεροσκάφος να έχει τυλιχτεί στις φλόγες ενώ είναι καθηλωμένο στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου και επιβάτες του να απομακρύνονται από αυτό χρησιμοποιώντας την φουσκωτή τσουλήθρα εγκατάλειψης αεροσκάφους. Επίσης πυροσβέστες φαίνονται να βρίσκονται επί τόπου και να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά. Το αεροσκάφος καταστράφηκε ολοσχερώς.

Εκπρόσωπος της Japan Airlines ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σιν-Τσιτόζ του Χοκάιντο στη βόρεια Ιαπωνία και η φωτιά εκδηλώθηκε όταν αυτό προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Χανέντα το απόγευμα της Τρίτης τοπική ώρα.

Μια ομάδα Γάλλων εμπειρογνωμόνων της Υπηρεσίας Ερευνών και Αναλύσεων (BEA) πολιτικής αεροπορίας αναμένεται αύριο στην Ιαπωνία, προκειμένου να συμβάλει στην έρευνα για τη σύγκρουση ενός Airbus της Japan Airlines με αεροπλάνο της ιαπωνικής ακτοφυλακής στο αεροδρόμιο του Τόκιο.

Το Airbus Α350 της ιαπωνικής εταιρείας συγκρούστηκε, κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Χανέντα, με ένα Bombardier Dash 8 της ακτοφυλακής, το οποίο ετοιμαζόταν να απογειωθεί. Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα.

Οι 367 επιβάτες και τα 12 μέλη του πληρώματος του Airbus πρόλαβαν να το εκκενώσουν, μολονότι είχε τυλιχθεί στις φλόγες. Οι πέντε από τους έξι επιβαίνοντες στο αεροπλάνο της ακτοφυλακής σκοτώθηκαν.

Η γαλλική BEA συμμετέχει στις τεχνικές έρευνες σε ατυχήματα που συμβαίνουν στο εξωτερικό, ως υπηρεσία της χώρας κατασκευής του αεροσκάφους. Τα Α350 κατασκευάζονται στην Τουλούζη, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Η Japan Airlines έχει στον στόλο της 16 αεροπλάνα του ευρωπαϊκού


Ειδήσεις σήμερα:

Εορτολόγιο - 2 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Τηγανιτές πατάτες στο διάστημα με..υπογραφή ΑΠΘ (εικόνες)

Ρεύμα - Φυσικό αέριο: Οι τιμές του Ιανουαρίου ανά πάροχο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ